tirsdag 31. mai 2011

Marmor Muffins

..eller farmor muffins som min sambo sa. Dette er nemlig den gode gamle marmorkaken, i muffins variant! Som da min sambo kalte for farmorkake når han var liten. 


Jeg laget min egen variant med utgangspunkt i denne muffinsen jeg har laget før, jeg tilsatte saft (sparte litt til toppingen, brukte 3/4 her) og sitronskall fra en sitron, en teskje sitronessens og vaniljesukker. 
Tok ut 5 ss røre og blandet dette med smeltet mørk sjokolade. 

Jeg tok en isskje med røre i formen og la i to teskjeer sjokoladerøre oppi og en ts sitronrøre oppå der igjen, rørte med enden på en teskje for å få blandet rørene litt sammen. Men ikke for mye skulle ha mønster ikke helt blandet røre! Brukte store amerikanske cupcakeformer fra ICA(!!) og stekte de på 200 grader i nesten 20 min. 

Topping i dag ble sitron og kremost topping (man tager vad man haver;) Tok en pakke naturell kremost, litt av saften fra en sitron, litt revet sitronskall og melis, ca 3 dl.. Blir litt ca.. er greit med ikke for løs og myk røre når jeg skal lage topping. 

Resultatet ble myke, deilige og saftige muffins som ble godkjent av meg og M, som var så flink til å pynte herlighetene. Jeg tok på toppingen med tip 1M, skulle gjerne hatt en større tip siden dette er STORE muffins. 


Her ser dere innsiden av muffinsen, delte den i to før kveldskosen nytes:D


Enjoy!! 


Cupcake BLING-BLING;)


Da har jeg fått et søtt smykke i posten;)
 

torsdag 26. mai 2011

Gul og god:)

Serveringsklar
Hmmm... jeg og min gode barndomsvenninne C lager alltid god mat og kake når vi besøker hverandre. Hun er alltid så flink så jeg må anstrenge meg litt for å opprettholde standarden hun har satt. Men det er så gøy da:)

Lemon Juice - fersk presset sådan:)
Sist hun var her vred jeg hodet rundt for å finne på en kake jeg kunne lage. Siden hun nylig var i
New York så fallt jeg over Lemon Pound Cake fra Manuelas NY trip;) Hun vant turen gjennom bloggen som ble kåret til NORGES MEST ELSKEDE BLOGG og der fant hun en nydelig kake på starbucks hun laget sin egen "kopi" av. Så da MÅTTE jeg jo bare prøve meg på den. Jeg kopierte den villig og bakte i vei mens gullet sov (2 timers-lurer er gull i grunn).


Jeg fant frem egg og smør allerede på morgenen så det skulle bli romtemperert. Fant frem alle ingrediensene og leste oppskriften TO ganger (faktisk lurt, tips med erfaring bak).

den tørre røra + det flytende = kakedeig. 
Kaken var relativ enkel å lage, koste meg med å presse sitroner, for det ble så deilig frisk duft i kjøkkenet, som spredde seg i hele huset!

Om mens den stod i ovnen fant jeg ut at jeg bare MÅ ha en ny ovn snart, den er ikke god å bake i.. men men, får sette på ønskelista og er redd det ikke blir ny ovn med det første.. for har en del andre ting som skal pusses opp først!

Men toppingen på kaken ble litt tynn, grunnen er ganske enkel; jeg pøste på med sitron juice, mye mer enn jeg trengte og hadde ikke nok melis! Hadde jeg sett meg om i kjøleskapet hadde jeg funnet en kremost (naturell) som hadde vært perfekt å blande med, men men..

Skal uansett prøve denne igjen ila sommeren og DA skal den bli PERFEKT!! Og da skal jeg lage lemonade til;) 

Forsøkte meg på red velvet...


.. men vet ikke helt om jeg ble så begeistret, må ha gjort noe feil. (?!!)

Men men, deler bilder uansett. Så skal jeg heller prøve meg på denne oppskriften her eller her, neste gang. Hmm, eller den fra the Hummingbird bakery kanskje...

- og ikke minst ha kremost i toppingen (den lå visst igjen i kjøleskapet urørt;p) Og ikke ha farge i, ble litt vel søtt og ikke minst rosa på gutta som smakte;)








Brukte noen små søte former i silikon som jeg fikk av søsteren min til jul. Har ikke fått testet de ut før nå siden jeg var så redd at muffinsen skulle sitte fast i formen. Men jeg smeltet smør og penslet det inn i formene og muffinsen løsnet kjempe lett, så de skal absolutt brukes snart igjen, en annen ting som var smart var at de var små, en perfekt munnfull. Så når det står at røren er til ca 12 stk, blir det 16 i disse små formene.
De er fra Åhlens!

tirsdag 24. mai 2011

Jeg er en heldig vinner:)



Jeg vinner aldri, men heretter må jeg si nesten aldri.. for den siste uken har jeg vunnet TO - 2 - blogg konkurranser.

Så nå er det bare å vente i spenning på en Brownie Pan og et nydelig cupcake smykke.



Browniepan vant jeg via bloggen Det søte Liv - den anbefales på det sterkeste, masse herlige og yummie oppskrifter på kaker, cupcakes og så mye annet spennende. Visit, and bake!




Smykket vant jeg via Cava & Cupcakes - en nydelig blogg som handler hovedsaklig om nettop cava og Cupcakes. Med inspirasjon, og invitasjoner til arrangementer. Check it out!!

Smykket er fra siden Jewels and Dreams og lucky me - gleder meg til å se hvilket jeg får..
Det jeg først ønsket meg, det på bildet, var desverre utsolgt.


Ønsker alle en herlig tirsdag, nå er det snart tid for min faste date med Tv2 kl 21.40

Pai - lett å lage

Har ikke bakt så mye i det siste så dagens innlegg blir en pai, skal lage en dessertpai neste gang, det er jo tross alt mer relevant på bloggen min, men så lenge får dere kose dere med denne paien.

Bunn;
125 g smør (135 g)
300 gram mel (
330)
4 ss kaldt vann (5 ss)

Jeg brukte målene i parentes, har av en merkelig grunn kommet frem at det blir best både for min deig og ikke minst min paiform som er litt stor.

La deigen hvile en timestid i kjøleskap.
Så liker jeg å smuldre den opp i paiformen,
før jeg trykker den utover. Stikk bunnen med gaffel og stek på nederste rille i 15 minutter.

Lag flytende røre av;
3 egg, 3 - 3 1/2 dl melk, 2 dl ost salt, pepper og annet krydder du liker

I paien kan du ha alt mulig, er supert å bruke om du har rester! Så får du brukt restene også;)
Denne gangen hadde jeg kylling, champinjonger, fetaost og spinat. Mmmmm...

Bilde 1: Paibunn
+
bilde 2: flytende røre, som helles over grønnsakene
+
bilde 3; grønnsaker og kjøtt
=
en deilig Pai som serveres med salat!





Jo, kom på at selv om jeg ikke har laget dessertpai,så har jeg smakt en fransk deilig dessert hos en venninne i helgen. Flan heter den og den var helt nydelig. Oppskrift finner du på Passion 4 baking. Min venninne M er nemlig fabelaktig til å lage mat, GOD mat. Hun som har gitt meg oppskriften på ostekaken jeg laget for en ukes tid siden også.



Enjoy folkens:)
Og husk at jeg blir VELDIG glad for kommentarer på bloggen min, for jeg ser i statistikken at jeg har lesere;)

onsdag 18. mai 2011

Hipp hipp HURRA!


Hipp Hurra for 17. mai 2011, dagen ble feiret i Risør og jeg tok med meg en ostekake til mine kjære svigerforeldre. Den kan nemlig lages et par dager i forveien og den tåler en biltur på et par timer, samt DENNE er en suksess å ta med seg bort!

Hipp hurra for ostekaka:

Dessuten er den enkel å lage!

Knus 200 gram kjeks, helst digestive!
TIPS; ta et dryss kanel og bland inn i kjeksen!
Bland så 100 gram meierismør og legg blandingen i kakeformen.

Deretter trenger du;
1 pakke gele, sitrongéle er best siden dette gir en frisk og syrlig smak
2 pk kremost - mitt tips Tine kremost med mandarin og fersken!
1 pk fløte
100 gram melis
1 boks rømme - helst seterrømme (men vanlig er lov;)

Kok opp halvparten av vannet som står på gelepakken (2,5 dl) og bland inn geleen og sett dette til avkjøling. Pisk så kremosten, fløten og melisen stivt (men ikke for mye).
Bland inn rømmen og geleen og hell over i kakeformen. Enkelt ikke sant?!!

Tips; bruk bakepapir langs kanten så blir den lettere å få løs og penere kanter:)

Når kaken er helt avkjølt legg på et lokk jorbærgele om ønskelig og ta bare halvparten vann da også.


Jeg har pyntet min kake med blåveis (sukkerpasta) på hvite kremtopper så de sitter på.


Kaken ble godkjent av svigerforeldre, svigerinne og svoger!
I tilegg var hele dagen absolutt perfekt, så for en 17 mai vi har hatt, lillegutt koste seg også til de grader og klarte ikke sovne alene med alle inntrykkene fra dagen.

Det var deilig å ta et siste kakestykke når freden senket seg over huset i skogkanten, manglet bare et glass med boblevann...

lørdag 14. mai 2011

Ikke ostekake, men ostemuffin?!!

Da har jeg en forsmak på 17 mai kaken; nemlig osteMuffins. Måtte jo bare prøve og her er resultatet, de ble laget samtidig som kaken, så oppskriften får dere samtidig med kaken den 18 Mai.

Ønsker dere alle en herlig 17. mai feiring!!


torsdag 12. mai 2011

Oppdrag Blå Blomster


Da har jeg fått et lite blomstereng-oppdrag, nemlig 50 blåveis.. blomster som skal på en ostekake, eller er vel opptill flere, et sted i Drammen;)

Laget de i sukkerpasta og farget de blå med Wiltons Sky blue og brukte gullkuler i midten. formet de i hånden og la de til tørk på et A4 ark som jeg hadde brettet i trekkspill mønster.

De blir nok nydelige på en hvit og rød kake : Hipp Hurra for 17 mai og Norge:D

tirsdag 10. mai 2011

Norges Kakebloggere

har en egen hjemmeside her http://kakebloggere.blogspot.com/ og der er nå JEG også medlem:)

Kjempe morsomt å få være med i det gode sellskap og jeg lover å poste både muffins, cupcakes OG kaker videre fremover!
Men navnet mitt Frk Muffin får bestå, for det er jo "kallenavnet" mitt uansett, skal jo ikke glemme hvor man kommer fra!! hahah

God tirsdag til dere alle, nå har vi hatt noe som kan minne om sommer siden helgen og jeg håper det fortsetter:) Men derfor kommer jeg ikke til å stå på kjøkkenet så mye, må ut med lillegutt som simelten ELSKER å leke i sankassa (hive ut sand..)

mandag 9. mai 2011

Photoshoot..

Som dere ser har jeg kosa meg og hatt et aldri så lite Photoshoot (Fotoshot, jada..) med mine Cupcakes.. og det ble bilder til gårdagens innlegg og i dag enda et lite utvalg fra shoot nr.2 som var med tanke på ny header på bloggen..


Kommer til å endre litt mer etterhvert, men ble såpass fornøyd at jeg deler med dere allerede og har oppdatert bloggen:)


Ønsker alle en deilig mandag videre!! Og så er det bare å sette i gang kjøkkenmaskina deres og lage muffins som er en fryd for både mage og øyne!!

lørdag 7. mai 2011

Kurset - og klar for verden med rose cupcakes...

Nå er jeg hjemme fra Cupcake kurs med Tone fra ChopCakes og Anne Marie fra Cava & CupCakes i Eva Solo sine lokaler på sjølyst.

Vi fikk lære å pynte med to ulike tipper og brukte smørkrem med rosa og blå krem og ikke minst en DRØSS av ulike perler, godis-pynt og GLITTER (My new favourite!!)
Det lå klart Cupcakes og engangsposer, smørkrem, PYNT og ikke minst: CAVA og fingermat også.

Da jeg kom (først ute.. kontrollfreak - me?!?) sto de klare med et herlig frisk boblende glass Cava med Jordbær på... Mmmmm:D Vi minglet litt og spise fingermat mens Tone viste oss teknikker og pyntet noen cupcakes før det var vår tur; vi fant plassene våre og satte i gang:D

Jeg satt ved 5 andre blide søte jenter og klart praten satt løst - vi hadde jo en felles interesse!
Så takk til dere jeg satt med, dere var sååå skjønne!



Her ser dere noen bilder jeg fikk tatt underveis:

Dette ventet på oss da vi kom og se - jeg fikk DIPLOM.
Disse nydelige jentene var med på kurset til Tone (helt til venstre)
og Anne Marie (helt til Høyre) ved siden av MOI.

Disse 12 Cupcakes pyntet jeg
(ikke alle som ble like bra, men øvelse gjør mester.. hvertfal bedre!)



Det var veldig gøy å gjøre noe litt annet enn jeg pleier en lørdags formiddag:)
Å pynte cupcakes mens jeg har Cava i glasset ved siden av seg er absolutt noe jeg vil gjøre oftere!!

Og denne Goodiebagen fikk jeg også med meg hjem fra Eva solo: (lucky me)


Nå er jeg vel hjemme og blogger mens jeg smaker en cupcake (den var slettes ikke verst;) med en kopp nydelig kaffe fra min kjære Nespresso



Ønsker alle sammen en fortsatt GOD HELG!!

torsdag 5. mai 2011

Trippelkake...


HIPP HIPP HIPP HURRA for supersøte LK som hadde bursdag i går.

Hun ønsket at jeg skulle lage en kake (ve ikke hvor lurt det var siden jeg ikke er kjempe god, men jeg tok selvsagt utfordringen/forespørselen og bakte i vei!

Jeg hadde et "bilde" i hodet mitt og for å gjøre en lang historie kort, den ble ikke akkurat sånn... Hadde litt problemer med en litt lav kakeform og mousse som ikke ble helt rett i kanten, den krøllet seg da jeg tok den ut av formen.. MEN klarte å få til de 3 lagene og ikke minst "lokket" ble jeg veldig fornøyd med!

De 3 lagene er sjokoladekake med 1 lag kake med bringebær mousse, så en kake med hvit sjokoladekrem, så tilslutt en kakebunn og hvit sjokolademousse. Laget selve kaken mindre så bare moussen skulle synes.. Kommer ikke så godt frem på bildet desverre.

Pynten er laget av sukkerpasta (igjen;)


Hipp Hurra for LK og hååååper kaken smakte!!




tirsdag 3. mai 2011

En (forsinket) påskekake

Denne kunne jeg ikke blogge før etter at jeg var med i en uhøytydelig kakekonkurranse på et forum jeg er med i.

Men Slik ser den altså ut, ostekake med "Gule frukter mousse". Laget blondie-bunnen mindre slik at den ikke synes.

Oppå er det pynt i sukkerpasta og MMF, bokstavene er trukket i sjokolade (uten særlig hell).


Håper alle hadde en nydelig og fin påske!

Ps: denne kan også fryses istedet for å lagre den i kjøleskapet og det blir en iskake!!

mandag 2. mai 2011

Akkurat nå...


..sitter jeg og nyter den aller siste muffinsen fra helgen, en Simple White Cupcake (link) med en kopp kaffe i min muffin kopp fra Søstrene Grene. Feirer min søster i Bergen som blir 22 år i dag; Gratulerer med dagen J:):)

Nyter at gullet er lagt og skal straks i gang med et stort prosjekt; Style En Vogn(!!). Mer om dette kommer når jeg er ferdig.. så kan ta litt tid;)

Ha en flott mandag, en nydelig uke og en fantastisk VÅR alle sammen:D





Psssst: det er lov å kommentere innleggene mine så vet jeg om jeg har lesere;) hi hi

søndag 1. mai 2011

Pink og blå Cupcakes - til en Prinsesse og en Prins;)

Hei Folkens!

her kommer et utvalg bilder fra min store Cupcake offensiv!

De rosa er til en Pink PartyPrinsesse som ønsket seg det i gave til sin 30 års fest. Selvfølgelig måtte hun jo få det hun ønsket seg og jeg hadde med 30 store og 15 mini cupcakes.

En liten Prins, Prins Ferdinand ønsket så veldig å ha Cupcakes til dåpsfesten sin så da fikk han det av meg og mammaen sin;)

Toppinger som er brukt er Angel Feather Icing og Hvit sjokolade topping, selvfølgelig lånt fra min favoritt cupcake blogg nemlig Passion 4 baking!

Pynten som er brukt er laget for hånd av sukkerpasta i et tiligere innlegg (her) (bortsett fra sølv og gullperlene som er fra hhv Freia og Dr.Oetker) - og er fullt spiselig, faktisk litt god siden jeg la til smaksessens, vanilje.