mandag 27. juni 2011

Feriebaking

Har vært noen dager på ferie nå og ja, jeg har fått bakt litt også;)

Har endelig fått prøvd to sjokoladefrostinger jeg lenge her hatt lyst å prøve, den med hvit sjokolade er fra kurset til Manuela. Jeg anbefaler de herved til DERE:D
(Bildene er ikke redigert eller satt sammen på noen måte siden jeg bruker min mammas gamle pc, så vær tålmodig med meg - oppdaterer bildene i etterkant - ok?!!)


Sjokoladefrosting - på sjokolademuffins;


Jeg brukte tip 1B som jeg kjøpte på Cacas og sølvkulene er fra Dr.Oetker.


Oppskriften;

200 gram smør
240g melis
200 g sjokolade (mørkere sjokolade gir mørkere krem)
2 ss. vanilje extract

Pisk smøret litt først og tilsett litt og litt melis. Deretter pisk inn essensen og tilslutt tilsett sjokoladen (som er smeltet OG avkjølt)


Hvitsjokoladefrosting - på vaniljemuffins;


Også her har jeg brukt tip 1B og sølvkulene.
Det er IKKE mange steder å få tak i pynt i Vesterålen,
så fikk gå for det enkle, som noen ganger er det beste;)


Oppskriften;
4 dl melis
230 g smør
200 g hvit sjoklade
2 ss. vanilje extract

Bruk romstemperert smør (skal være MYYYKT!) 
-miks det, tilsett litt og litt melis og bland inn i smøret, bland så inn vaniljeessensen og tilslutt sjokoladen (som er smeltet OG avkjølt)


Ønsker med dette alle mine lesere en fortsatt god sommer!

søndag 19. juni 2011

Jorbær, muffins og bobler..

Måtte leke meg litt med en flaske Cava som sto igjen etter festen, 
den var småvarm og daff, men fikk gjort susen på bildene 
(TIPS: salt fikk den til å boble på ny;) 



Enkelt og rent; 
Muffins, sølvkuler og fyller i glasset..





Stilleben;
samme muffin, sølvkuler, glasset som er fyllt opp og flasken





Delikat; 
Champagneglass fra Ritzenhoff (Love it <3) og dark chocolat Cupcake..





Sommerlig; 
Muffin med mascarponekrem og i bakgrunnen, glasset med Cava og flere friske jordbær.. 



Eksperiment; 
Fikk det ikke til fant ikke den rette lukkertiden, men fikk litt action i bildet hvertfall.

Masse deilige jordbær som omkranser glasset og muffinsen <3





GOD HELG! 

Spis Jordbær og nyt sommeren
Og piff opp med muffins og cava til;) 

lørdag 18. juni 2011

Kurs muffinsene mine


Må jo få vist frem mine kurs muffins:) 



Disse overlevde frem til i dag og nå måtte jeg ta et par bilder før vi fikk besøk. 
Heldigvis gikk de fin-fint å spise i dag!  

De fleste ville jeg ha i den romantiske stilen, roser og perler.. 
Men måtte jo ha to litt barnslige stilen, den med frosken er veldig morsom siden min lille sønn har DILLA på frosker (enkelte vil hevde at det er jeg som har det men..). 


Ønsker alle en fortreffelig lørdag!! 

fredag 17. juni 2011

Oppdatering av bakeskuffen 3.0

Nå har bakeskuffen fått en herlig oppgradering og nå er den stolt og rimelig full av godsaker:D
(men ikke FOR full altså, det går vel ikke?!!!!) 


Fra Dr. Oetker. goodiebag fra kurset,
Sukkermasse (sukkerpasta), Vanikjesukker, Glykose, Strøssel 4 pk og store sølvkuler. 

Fra Cacas; Selvvalgt og selvkjøpt..
1 pk store lilla former, 1 pakke small/medium hvite former, 1 pakke med 3 sommerfugler (utstikkere med mønster!), Sponge stabilizer, spiselig lim, 1 liten smaksessens (bringebær) og tippene; 2D og 1B.

Gleder meg til å teste de ut, skulle vel tro jeg var lei.. litt hvertfall?!? 
Men nei nå venter jeg utålmodig på en "anledning" til å bake, kan liksom ikke gjøre det nå som jeg har 10 cupcakes allerede... 





Diverse muffin-utstyr;)
Isskje, super til å få like mye deig i hver form!!! Et lite must faktisk!!

Sjokolade m.m form. Super å ha smeltet sjokolade i og skrive med f.eks. og kan oppbevare sjokolade i den og bare smelte før bruk!!

Spatel og lite rivjern - venninnen min L, som er kokk, kjøpte det fordi hun digger de, og de var helt perfekte!! Begge deler har jeg nemlig tenkt at jeg skulle hatt...


Ha en flott helg alle sammen,
nå skal Frk Muffin faktisk sette seg ned i sofaen, kun fordi jeg fortjener litt fred og ro.. 
Mannen er på sommeravsluttning og Småen sover søtt!! 

Kurs med Passion for Baking og Manuela

I går var jeg som dere vet på kurs med Manuela fra Passion for Baking. det ble holdt i Cacas sine lokaler i Tollbugata 19 i Oslo. Det hadde jeg og Fru J gledet oss til en halv liten evighet og endelig kom dagen. Vi varmet opp med en lunsjmuffin med spinat og en latte på Kaffebrenneriet på Sjølyst. Søte T kom også innom! For en bra dag:) Og må skryte litt av Fru J som kjørte MIDT I OSLO sentrum så lett som bare det!! Jeg hadde jo parkert i asker og tatt toget inn om jeg hadde kjørt!! hahha

Jeg og Manuela, hun søt som en cupcake
Først og fremst så må jeg bare si at Manuela er helt fantastisk, hun er som en nydelig cupcake i seg selv, så god og så utrolig søt! Kjempe blid og sprudlende ledet hun oss gjennom alt fra å bake enkle men supergode muffins, 3 ulike frostings og ikke minst mange måter å pynte på!! Og det var et HAV av pynt vi kunne velge i å pynte med - jeg slet med valgets kvaler og klarte nesten ikke begynne å pynte siden det var så utrolig mye flott og nydelig pynt!!
Manuela og hennes cupcakes, det var pyntet så søtt og fint - og ROSA 
Lokalene lå i kjelleren, så det ble rimelig varmt der nede med 20 personer, så både jeg og frostingen ble litt vel varme i toppen, og det jeg hadde gledet meg aller mest til; å prøve first impression molds gikk rett og slett ikke, fondanten limte seg fast til formen og ville slettes ikke samarbeide. Men så kom manuela med et godt tips jeg kan ordne selv! Nemlig bruke stempler!! Det kan jeg jo få tak i på f.eks Panuro! Og det er ikke så hinsides dyrt som first impression molds! Det er tydelig at i norge så er slike ting ti ganger dyrere enn i USA, så en NY tur står (om mulig!!!) enda høyere på ønskelista nå!! En tur med Passion for baking og vi snakker; I'm so in!!! hehehe.

Meg og Mine cupcakes, de 12 til høyre på brettet er Fru J sine.
Vi brukte de nye moussene til Dr.Oetker (som sponser Manuela på disse kursene) og jeg må si jeg liker vanlig frosting (altså den jeg lager selv) best. Men det er et flott alternativ, det er jo faktisk ikke alltid man har tid til å lage alt fra scratch!! Det vet jeg alt om som husmor a la 2011! Ville gjerne hatt hvertfall sjokolademoussen enda mørkere jeg da, men er kanskje mulig å tilsette en god dose kakao blandet med vann i?!?
Jeg fikk til rosene enda bedre og med nyinnkjøpte tipper er jeg nå klar for å mekke masse flott her hjemme, fant både 2D som Manuela liker å bruke og 1B som jeg har lett lenge etter. Manuela hadde ikke brukt den noe særlig så jeg sa at den MÅ du bare prøve. Morsomt å gi et fattig lite "tips" tilbake til hun som gir meg så mange tips, ideer, oppskrifter og jeg vet ikke hva!!

Før og etter bilder, fra søtt og ryddig og ROSA til bomba, men fortsatt rosa:) 

Det var ordnet så fint i stand da vi kom, men med 20 jenter og masse stæsj, frostings, og muffins så det rimelig bomba ut etter kurset.. MEN vi fikk utrolig mye ut av det og så fikk vi rabbatt på Cacas etter kurset, så fikk meg litt der også:D Så fikk vi en fin lite goodiebag fra Dr.Oetker også, sånnt takker vi bakeentusiaster veldig pent for, for pynt er nødvendig og det er flott å ha mye å velge i hjemme. Og en ting til; dyrt er det!!

Fru J og Manuela på Cacas - butikken
Det var en kjempe flott kveld på Kurs, takker min "Makker" Fru J for å være en super jente å være på kurs med og for hennes privatsjåførtjeneste! Og det var bare koselig å bake for deg! Må hjelpe hverandre<3


Se på mine kursmuffins her:) 



Sjekk også ut bloggen til Fru J  I Love My Kenwood  <3

torsdag 16. juni 2011

Kurs forberedelser:)

Skal på kurs med Manuela fra Passion for baking i Oslo i kveld og da må jeg jo ha med noen muffins å lære meg å pynte på. Det ble vanilla cupcakes fra Magnolia bakery denne gangen.

I dag brukte jeg Vaniljeessensen jeg har fått av 3 nydelige jenter i barselgruppa - den er hjemmelaget og den luktet helt fantastisk!!

Dette trenger du;

375 gram smør
6 dl sukker
6 store egg
3 dl melk
9 dl hvetemel
4,5 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
1 ts vaniljesukker

Og slik lager du de; (Obs, stor oppskrift, ca 36 muffins.)
Pisk smøret mykt, før du tilsetter sukkeret og pisk det videre til det er godt og luftig, ca 3 minutter. Så pisker du inn eggene, ett om gangen og pisk godt, 1-2 minutter mellom hvert nye egg. Så tilsetter du vaniljeessensen.
Sikt mel og bakepulver sammen og Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Legg papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Tips; en isskje (se bilde) er genialt, da får alle formene like mye røre i seg og blir jevne og fine!! jeg kjøpte min på Claes Olsson tror jeg for leeenge siden, fant den nederst og bakerst i skuffen for litt siden. Lappen var fortsatt på til og med!

Stek disse muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl de i muffinspannen i 15 min før du tar de ut forsiktig og setter de på rist. Og la de bli helt kalde før du pynter de.
Nederst i innlegget har jeg oppskriften på frostingen som Magnolia bakery bruker.. Men siden jeg skal ha med mine muffins på kurs for å lære å pynte muffins får mine forbli "nakne" så lenge.

Som du ser så blir det maange av denne oppskriften, jeg laget 12 i  firkantede former (Åhlens) og 12 små i noen small/medium former jeg hadde og de siste 24 blir med på kurset. Jo, og det ble 4 former i keramikk fra IB Laursen også, de er sååå søte, fortjener et eget innlegg;)

Jeg skal blogge det ferdige resultatet i morgen:D


Til toppin har Magnolia Bakery denne på;
Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
Pluss farge, den fargen som selger mest er selvsagt... ROSA!! 

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens. (Det søte Liv)

Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge dem hver for seg med litt konditorfarge.

Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.

Muffinsene er også greie å fryse.


Oppdateringer; 
1 - kurs med Passion 4 Baking i Oslo
2 - Kursmuffinsene;)

onsdag 15. juni 2011

SjokoFANTASTIC

I dag liker jeg til en blogg jeg ikke har linket til noe særlig før, men det betyr ikke at jeg ikke har lest den før nå - tvert i mot! Den er faktisk helt fantastisk!! Jeg har bare ikke funnet frem skikkelig i den før.. Men den har noen helt nydelige kaker og muffinsoppskrifter!!! Så kom deg inn på Det Søte Liv NÅ!!! og bloggen som "hører til", det har de i skrivende stund en konkurranse så jeg oppfordrer deg til å bli med. jeg vant nemlig en brownie pan derfra for et par ukers tid siden!!



Jeg har prøvd ut denne oppskriften;

Chocolate Chocolate Cup Cupcakes


De er fantastiske og sjokolade ganachen på toppen, herlig herlig!!


Ingredienser:
60 g smør
150 g sukker
1 stort egg
0,5 ts vaniljeessens
0,5 ts eddik
0,5 ts natron
120 ml surmelk
125 g hvetemel
3 ss kakao

Chocolate Ganache:
2 dl kremfløte
150 g kokesjokolade (anbefaler vanlig kokesjokolade, da den 70% er bitter på smak..)

Fremgangsmåte: (fra Det søte liv)

Pisk mykt smør og sukker til luftig smørkrem. Tilsett egget og pisk videre til blandingen er tykk og kremete. Pisk inn vaniljeessens. Rør sammen eddik og natron (dette bruser når det blandes) og rør inn i smørkremen sammen med surmelk. Sikt sammen mel og kakao og bland i til en jevn deig (ikke rør mer enn nødvendig for å få alt godt blandet).

Sett papirformer i muffinsbrett og fyll deigen i formene så de blir 2/3 fulle. Stekes midt i ovnen ved 175°C i ca 20 min (sjekk med kakenål at de er gjennomstekte). Avkjøl helt.

Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Brekk i sjokoladen og la den smelte i den varme fløten. La blandingen avkjøle i kjøleskapet i 2-3 timer, til den er helt kald. Pisk opp kremen med elektrisk håndvisper til kremen er stiv.
NB! Ikke pisk for lenge for da blir kremen tørr - kremen blir tykk på et par sekunder.



På det søte liv tipser hun at de kan serveres i sjokoladeformer (finnes på ultra og store meny butikker) og med sjokoladestrøssel på. dette ble litt mye syntes jeg så hadde på sølvkuler og lot de være i formene.

Gå inn på www.detsoteliv.blogg.no om du vil se stort bilde av disse cupcakesene!

tirsdag 14. juni 2011

Takk for stemmene:D


Dette bildet fikk DIN stemme; 
TAKK


Tusen takk:D 

Jeg var med på en morsom konkurranse på facebook siden til Chopcakes og trengte DIN stemme!!
Jeg fikk FLEST stemmer og jeg VANT - så utrolig GØY!!

Jeg vant et Gavekort på en nettbutikk og dette brukte jeg gavekortet til: SE HER:)

klikk på linken her; https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10150653620040398&set=o.100191440032152&type=1&theater

klem V 


PS: Innlegget er redigert, fra å be om stemmer til å TAKKE for de!! 

Blomster gleder - lag selv!

Det er utrolig enkelt å få en nydelig bukett (eller fler) som ingen andre har! Og som ikke koster 300 kroner, snarere halvparten!! Mange blomsterbutikker (kjeder) har tilbud på buketter med en sort blomster, Mester Grønn har f.eks "Ta 3, betal for 2" tilbud. 


Men selvsagt, støtt også de som ikke er kjeder, men det kan du gjøre neste uke. Kjedelig om det bare blir kjeder etterhvert!!


Jeg kjøpte 2 pakker med ulike lilla blomster og en pakke hvite og satte sammen til 3 medium size buketter!!! Samt tok litt blader fra hagen og et par gule liljer fra hagen og vips hadde jeg 3 kjempe søte buketter.
hvis du skal gi bort, kjøp de som ikke har blomstret helt! Da blir de fine litt senere, og kan nytes lenger. Tenk på om du vil ha en lav eller høy bukett, eller en kombinasjon, som jeg, med noen høye, men med "tyngden" nede, altså mest lave.



Hvis du gjør dette, gi bort 2 og ha en selv! Dette er den jeg har her hjemme; 



Og jeg tror både C og T som fikk blomster av meg også ble glade:D 
Så kom deg ut å gled noen, spesiellt denne regnværsdagen;) 


KLEM V

mandag 13. juni 2011

PINK up that cupcake!

I helgen hadde jeg en liten fotoshoot igjen med muffinsene mine. Litt gøy å ta bilder av de, selv om de så aller best ut dagen før på festen min, men det ble heldigvis igjen noen (ok da, jeg tok ut et par så jeg kunne ha dagen etter)


Prøvde meg på litt ulike temaer og dagens tema er ROSA !




Enjoy :)


 Muffins i min splitter nye ROSA Ittala skål og nydelige ROSA roser



 Muffins satt oppi ROSA gavebånd og vips en nydelig samling muffins.





Muffinsformene er ROSA med hvite prikker fra Cacas.
Her er de pyntet opp med "Diamanter" 
- for ved siden av rosa så er de "A Girls Best Friend"! 



Muffinsene her er vaniljemuffins med hvit sjokolade frosting og de på det øverste og nederste bildet har rosa glitter (litt som rosa store sukkerkorn!, i en boks med prinsessepynt fra Dr.Oetker, 4 ulike i en boks). 
De i midten har sølvkuler fra Dr.Oetker. De er nemlig MYKE, så du ikke ødelegger tennene som fe som er fra Freia. De er litt vel store synes jeg bare..

søndag 12. juni 2011

En Herlig smak av SOMMER...


Du vet det er sommer når 
du spiser jordbær, drikker champagne 
og spiser en frisk vanilje cupcake med mascarponekrem... 
 <3 <3 <3

torsdag 9. juni 2011

Sommerfugl servietter


Vil du ha noen skikkelig søte servietter til sommerbordet? 
Brett de som sommerfugler: 


  Det er slettes ikke vanskelig, gjør slik;

Brett ut servietten;

Brett den på midten, slik at den blir avlang;

Brett ene hjørnet inn mot midten;

Brett så det andre hjørnet også inn mot midten
Pass på linjene, mer nøye du er jo bedre blir resultatet


 Snu servietten så du har baksiden mot deg, spissen opp/fra deg; 

Brett ned ene spissen så du får en avlang trekant 
som stikker "ut" fra servietten; 

Gjenta så begge stikker ut fra servietten; 

Juster litt på flikene så de ikke ligger rett ned 
men får 1 til 2 cm avstand nederst, slik;
(ikke øverst) 

Snu servietten igjen så du har forsiden mot deg igen, den ser slik ut;
  
"Flapsene" er løse og kommer mest sannsynlig til å brette seg ut selv,  slik;
   
Det er helt i orden, 
de skal nemlig brettes ut, slik; 

Brett så spissen som er lengst fra deg ned mot spissen nede (altså mot deg) 
Men ikke brett ned så de blir kant i kant, la det være litt avstand, slik 
  
"The tricky part" - ikke så vanskelig det heller: 

Løft servietten så de to vingene ligger ned og du holder spissene og "bakveggen" i et grep, slik; 
   
Brett spissen over bakveggen, den bør være ca like lang
(kortere går også, men ikke at spissen er lenger enn bakveggen!) 
Det ser slik ut; 
  
Nå ser servietten nesten ut som en sommerfugl ikke sant?!!
  
Juster de øverste vingene så spissene er jevne;  
   
Ta tak i midten med fingrene, slik;
(Nå skal vi brette vingene mot hverandre 
med bretten inntakt for å oppnå en forhøyelse..)

Da blir den seende slik ut; 
(juster vingene så de ligger rett mot  hverandre)

 La den ligge litt før du bretter den ut igjen, den har da fått mer fasong; 
 Detalj fra midten av sommerfuglen vår; 

  Jeg laget mange og lot de ligge slik frem til bruk, 
for da holder de formen så bra på det oppdekte bordet; 


Lykke til!
Lek dere frem med ulike servietter, 
servietter med masse mønster gir en morsom effekt:) 
Pass bare på å brette de likt, altså med likt utgangspunkt i servietten 
ellers kan det bli litt rotete. 


Sommerfugl servietten min som skal brukes på lørdag; 




Tips; 
Jeg liker å ordne det jeg kan i god tid i forveien,
er tid spart og blir mindre stress på festdagen;) 

søndag 5. juni 2011

guttemuffin og jentemuffin


L O V E


I dag har jeg bakt muffins og 2 av de ble dagens dessert..
så da fikk vi 2 like som også var ulike; altså en guttemuffins med blå og grønne dinosaurer og et lite hjerte;) og en jentemuffins med masse hjerter til meg;)


Ønsker alle en herlig kveld:D