søndag 9. desember 2012

Sitronkake med kokos

Denne kaken har jeg laget selv,
etter å ha slått sammen litt ulike oppskrifter på sitronkake på nett.
Jeg hadde nemlig ikke rømme, ikke panacotta
og ei heller sitronessens eller lemoncurd. 



Frk Muffins Sitron og kokoskake; 




Så da måtte jeg jo prøve meg litt frem; 

Ingredienser; 
3 dl sukker
3 egg
4  sitroner, hvorav det skal brukes skall fra alle 4 og sitronsaft av 1 sitron
1,5 dl yoghurt naturell
1-2 ss honning
0.75 dl solsikke- eller raps-olje
3 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
(ev 1 ss sitronessens for mer smak!)
Sett stekeovnen på 200 grader. 

Vask og skrubb sitronene godt før du river av det gule (og kun det) på sitronene. Press 1 av sitronene og ta ut eventuelle steiner.

Visp eggedosis (egg og sukker). 
Bland sammen sitronsaft, sitronskall, yoghurt, honning og olje og hell dette i den stive eggedosisen.
Bland sammen bakepulveret godt i melet og sikt dette over i blandebollen. Bland så forsiktig inn melet til du har en jevn røre. 
Smelt smør og hell over i bakeform og hell over kokkos i formen og snu på formen til kokkosen dekker bunn og vegger. Hell røren over og dryss så kokkos på toppen. 

Kaken stekes nedert i ovnen i ca 25 min. 

Jeg brukte en form med hull i midten, bruker du en rund form holder dette til ca 22 cm form.
Eller i brødform, men da noe lenger steketid.. '

Tips, varier kaken ved å bytte ut kokkosen med sesamfrø(!), bland litt brunt sukker i det du har oppå kaken før steking såfall. eller hva med valmuefrø eller timian.. Mange variasjonsmuligheter her altså!
Kaken passer godt med ferske bær til! 

Jeg hadde oppå en blanding av 25 g smør 1/2 pk philadelfia og 2-3 dl melis samt saft av 1/2 sitron.
Kunne fint hatt i saften fra 1 sitron!



Kaken fra siden, ser du den deilige toppingen bre seg over kaken



Hva med en kakebit?



Stikk gaffelen i ..



..og du er hekta på søtt og syrlig kake




God førjulstid til dere alle:) 


Klem Frk Muffin