mandag 28. juni 2010

Du spør; hvorfor Frk Muffin


Det begynte med en tungvin muffinsoppskrift, så fortsatte det med TORO ferdig muffinsposer.. De ble jeg grundig lei av (men de er faktisk overraskende gode, og enkle om man skulle få overraskelses gjester) og fant ut at jeg ville finne en god og bra muffinoppskrift!

Så flyttet vi, og hva får en gravid godtemums i inflyttningsgave? Jo, en bok: 500 muffins OG kule muffinsformer.
(på bildet; muffinskeramikk fra Søstrene Greene - MÅTTE bare ha!)

Da begynte det; jeg har nå testet 6 oppskrifter og har "bare 494 igjen. (regner med at dere tok det enkle stykket i hodet)
Må si at favoritten er Muffins med Cottage cheese og bringebær - laget sikkert 5-6 ganger alt, doble posjoner! (tenker å vie et helt inlegg til disse muffinsene neste gang jeg baker de, så tar jeg noen bilder samtidig. Innlegg uten bilder er jo ikke noe morsomt her i blogg-verden!)

Det er jo noen oppskrifter i den som jeg ikke kommer til å teste ut altså, er jo noen "rare" smaker og muffinser som rett og slett ikke frister. Prøvde meg på "grill" muffins (den heter ikke det men jeg døpte den til det) men tok noen "kreative" endringer.. og skal holde meg til originalen neste gang - for de er sikkert gode, hvis bre oppskriften og alle ingrediensene stemmer:p

Har lett etter muffinsformer til dåpen.. men ikke funnet "rett" utseende, så tror jeg skal ta de med trykk av smarties (takk Janne) og pynte med smarties.. hvis jeg ikke finner noe bedre i morgen - da skal jeg på shopping på rafens og traktøren..

Tilbake til overskriften: Du lurer å hvorfor bloggen heter Frk Muffin, jo, fordi jentene i babygruppa har tulla med at jeg muffins dronning og frøken muffin, så da tenkte jeg at Frk Muffin var et pasende navn;)

Psst: Vet allerede om en venninne som har kjøpt seg boka og ser frem til å høre hva hun synes;)

lørdag 26. juni 2010

Miss Pavlova


Denne kaken er inspirert av en russisk ballettdanser. Hvordan man kan sammenligne en prima ballerina og en kake av luft og SUKKER kan jeg ikke skjønne men GOD det er den - virkelig!!

Jeg fikk inspirasjon fra et blad for et par uker siden, og jammen var jeg ike i bursdag dagen etter og gjett hva hun serverte ; jo denne herligheten!
Måtte prøvebake den før dåpen til min kjøre sønn neste helg, og gjestene i dag tok STORE stykker (ja da, jeg også!) Til og med min skeptiske kjære forslo å bake TO til dåpen! (jøss, endelig noe han virkelig likte også!!)


Den er slettes ikke vanskelig heller, bare å "smelle" sammen (nesten da). Altså, det er eggehviter og salt som piskes, så hell i litt og litt sukker, bland tilslutt inn eddik (helst hvitvins-/jørdbær-/sitron eddik (!)) og maizena - stek i en time - Vips MARENGSBUNN:D Ha på krem etter ønsk (anbefaler vaniljekrem og vanligkrem oppå det igjen) og friske bær og frukt. Jeg hadde jordbær og kiwi. (for mer eksakt oppskrift: matprat.no)

(takk til Camilla som introduserte meg for Miss Pavlova)

fredag 25. juni 2010

Frk Muffin er på nett

Da var det på tide.. Siden jeg så lenge har tenkt å begynne å blogge så begynner jeg NÅ! Mens kaka (en marengsbunn) steker i ovnen.

Jeg elsker å bake, da spesiellt muffins. Og så er jeg vel en kreativ sjel.. Liker å ta bilder, scrappe, sy.. Så kan jo prøve å dele med meg mine kreasjoner her da:D