mandag 4. februar 2013

Kaffekake

Kaffekake,
ikke alt for søt kake
ikke sjokoladekake
men en enkel og god kake
som ja, passer til kaffen! 


Perfekt når man får gjester:) 


Ferdig pyntet og klar for besøk:) 



Oppskriften er lånt fra "Kakeboken" til the hummingbird bakery; 

2 ss pulverkaffe
1,7 dl vann
450 g smør
450 g sukker 
8 egg
450 g hvetemel
2 ss bakepulver
2 ss kakaopulver 

Pulverkaffe og vann kokes opp på middels varme. 
Kok til det er redusert til ca halvparten, avkjøl det!
(spar en ss til toppingen!)

Ha smør sukker (begge romstemperert) 
og kaffeessens  i kjøkkenmaskinen og bland det godt.
Tilsett ett og ett egg om gangen.
Kjør melet, bakepulveret, og kakaopulveret oppi 
- skal bli en lett og luftig røre. 

Hell oppi formen og glatt over.
Stekes i 40 minutter i forvarmet ovn til den er fast å ta på.
La kaken hvile litt i formen før du hvelver den på rist!
(og ikke ta opp ovnsdøren under steking, da synker kaken sammen!!)


Toppingen er hentet fra samme bok; 
250 g melis, siktet
80 g smør, gjerne usaltet men jeg synes vanlig går greit også! og ja ROMSTEMPERERT!
0,25 dl helmelk

noen dråper vaniljeekstrakt 
1 ss kaffeessens

Visp melis og smør sammen til en lys og luftig krem.
Bland det andre sammen i en bolle.
Blandes inn i smørblandingen litt etter litt, kjør opp hastigheten når alrt er blandet.
Vispes minst 5 minutter for den blir bare lettere og lettere;)



Kaken med topping og pynt av revet mørk sjokolade:





Litt farget pynt gjør seg litt ekstra ikke sant?!!? 



Detaljer; 



Ha en flott dag alle sammen,
Det er så deilig å endelig få blogget igjen:) 
(slettes ikke dårlig på en dag jeg har begge barna hjemme også;) 


Klem fra Frk Muffin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar