torsdag 28. juni 2012

Muffinslue

Jeg fant denne muffinsluen (cupcakeluen)
for lenge siden på siden til hannes kaker (link her

og måtte selvsagt prøve meg,
slik ble min lue: 


Les mer om luen og strikkeprosjektene på min andre blogg her; 


Ha en fin dag! 

Klem fra Frk Muffin

mandag 25. juni 2012

Sommerkake & sommerferie

Nå er det lenge siden jeg har fått bakt og blogget nå, men et lite innlegg kommer her førstedagen i sommerferien og permisjonstiden som har begynt for til Frk Muffin og guttene. 

Her i huset er det full nedtelling til det nye familiemedlemmet kommer som dere skjønner. Alt er klart til prinsen eller prinsessen som kommer. Formen er dessverre ikke alltid helt på topp og etter 2 uker med sykdom og sykehusinnleggelse er det godt å kunne nyte den siste tiden hjemme i et rolig tempo (så rolig det kan få blitt med en 2,5 åring i hus;)

Denne st.Hans helgen har vi kost oss med familiebesøk og vennebesøk, veldig trivelig med frisk egergi igjen. Jeg laget denne kaken på søndag. Den er kjempeenkel å lage og lett, frisk og god på smak.Det er på en måte en lettere variant av pavlova. Her har lillegutt eggehviteallergi og da er denne ypperlig! Prøv selv! 



 Oppskriften er hentet fra Manuelas Sommerkake, Passion for baking.

Jeg har bare endret den litt siden jeg har en stor paiform.

3 egg
120 g sukker
120 g mel

Pisk eggedosis av de romstempererte eggene og sukkeret. Sikt inn melet og vend det inn i røren.
Smelt smør og smør paiformen. Hell røren oppi og stek på 200 grader i 15-20 minutter.

Kremfløte
vaniljekrem
1/2 -1 ts vaniljesukker;)
Friske bær og frukt

Pisk opp krem og tilsett vaniljekrem og event sukker, vaniljesukker.
Hell over den avkjølte kakebunnen og pynt med friske bær - servér:)

Enkelt ikke sant! 


Serveringsmessig kan det være fint å ha kaken på kakefat 
og ikke i paiformen da den blir litt vanskelig å skjære i;) 



Ønsker alle sammen en riktig god sommer. 

Det kommer ikke så mange innlegg fremover fra denne kanten må jeg innrømme,
da jeg har mindre enn 3 uker til termin og sommerferie. 

Jeg håper dere alle får en riktig flott og fin sommer:D 


Stor klem fra Frk Muffin



Psst: Det er fullt lov å titte gjennom bloggen min
og legg gjerne igjen en hilsen her eller kommenter andre innlegg.
jeg kommer såklart til å holde et øye med bloggen min!!!

tirsdag 5. juni 2012

Kanelsnurrer a la Frk Muffin

I dag er det en sånn dag, 
det regner og jeg har egentlig ikke lyst å gjøre noe.
Bare slappe av hjemme. 

Så da tok jeg frem denne oppskriften: 



For å lage disse kanelsnurrene trenger du; 

100 gram smør
5 dl melk
1 pakke gjær
1ts kardemomme
1 dl sukker
750 gram hvetemel

Sånn gjør du: 
Finn frem alt, vei opp.
Smelt smøret og varm opp melka sammen i en kjele til 37 grader.
Hell det over i en bolle og bland inn gjæren (fersk eller tørrgjær!) Blandes godt ut før du tar oppi  sukkeret og kardemommen og blander godt videre. Jeg bruker kjøkkenmaskina mi.
Bland så i litt og litt av hvetemelet og bland videre. Deigen skal tilslutt bli fast og fin.
Kna gjerne det siste for hendene, men det er ikke et must. sett så bolledeigen til heving i 45-60 minutter.


Kna deigen godt(!) og kjevle ut en kvadrat. Pensle på et tynt lag med smør (ikke for mye!!) og dryss over godt med sukker og kanel. Rull sammen og klem på pølsa underveis så den fester seg.

Etterhev bollene i 30 - 45 minutter. Sett på ovnen underveis på 225 grader.
Stek kanelsnurrene i ca 12 minutter (følg med!)


Jeg laget noen klassiske kanelsnurrer, for å ha i fryseren: 



Og noen mindre i muffinsformer:



Slik ble disse; 


Perfekt ved siden av en kopp kakao en kjølig og grå sommerdag:)


Kan nytes alene, eller sammen med noen du er glad i!


Klem fra Frk Muffin

fredag 1. juni 2012

Rundstykker med yoghurt

Ny måned, nye muligheter. Selv en skulder kan sette hele meg ut av spill til tider. Men jeg holder koken og prøver å være så oppegående jeg bare kan. en skulder skal ikke stoppe meg fra å bake eller nyte de siste 6 ukene av denne graviditeten!!! Heldigvis er juni her og juli nærmer seg med bittesmå stormskritt:)

Jeg skal på barselbesøk snart og den nybakte moren ønsket at jeg tok med rundstykker eller brød. Det passer meg utmerket siden vi ikke bør spise søtebakesaker hele tiden. MEN jeg har en egen evne til å ikke få til rundstykker og også brød. Så Jeg måtte prøvebake allerede i dag, selv om jeg ikke skal dit før på mandag. Men heldigvis passer dette utmerket å fryses, så nå ligger rundstykkene allerede i fryseren og gleder seg til mandag, for da skal vi få hilse på lille skjønne Nikolai.


Slik ble rundstykkene mine i dag: 


De ble heldigvis ikke små og harde som de pleier å bli, 
kanskje en oppskrift jeg endelig får til?!? 

Prøv de du også:)


Dette trenger du;
2,5 dl  vann
250 g  byggmel
1/2 pk  tørrgjær
250 g  hvetemel
150 g  fin sammalt hvete
1 ts  salt

2 dl  yoghurt naturell
0,3 dl  rapsolje


Slik gjør du;
Rør sammen vannet og byggmelet og la dette svelle i 30 minutter. Mens det sveller bland sammen det andre tørre; hvetemel, sammalt hvete, tørrgjær og salt.
Her kan du bla også bruke grov sammalt hvete eller også grov sammalt rug! Ta det du måtte ha, jeg hadde fin sammalt hvete. Er den grov reduser kanskje til 100 gram og juster opp med 50 gram på hvetemelet..

Etter 30 minutter bland inn yoghurten og oljen, bland så inn den tørre røren. Elt deigen i rundt 12 minutter i kjøkkenmaskin. Sett deigen lunt i 45 minutter, med kjøkkenhåndle over.

Elt deigen lett og lag en pølse, del i 10 - 12 deler og lag runde eller ovale stykker.
Jeg veide deigen og delte på 10, så hvert emne var på ca 110 g. Dette for å få jevnstore rundstykker.


Legg rundstykkene til heving på bakepapir i ca en time, til de er ca dobbelt så store.
Etter 45- 50 minutter sett på ovnen på 220 °C.

Pensle med vann og dryss havre eller sammalt rug på rundstykkene og stek de midt i ovnen i ca. 20 minutter. Avkjøl de på rist.




God baking og ikke minst god helg:) 

Psst; legg gjerne igjen en hilsen på bloggen, 
koselig å se at nettop DU tittet innom:)


Klem fra Frk Muffin

tirsdag 22. mai 2012

Blåbærmuffins med bringebær


Greit, jeg hadde lyst på begge deler da jeg bakte disse og klarte ikke velge, 
da ble det bringebær i blåbærmuffinsene;)




Du trenger; 
60 gram havregryn (lettkokte er best) 250 g fin sammalt hvete
3 dl melk
3 ts bakepulver
1/2 ts salt
250 g fin sammalt hvete
150 gram sukker
60 gram blåbær
60 gram bringebær
1 egg
6 ss olje (raps eller solsikkeolje)


Bland først havregrynene i melken og la dette stå i 10 minutter.
Bland det tørre i stor bolle, bland godt og hell i bærene.
Visp opp egget og ha i oljen.

- bland alle 3 "delene" sammen i den store bollen og
rør til det akkurat er blandet, altså til det ikke noe mel igjen å se.
(Pass på, det legger seg gjerne i midten nederst!)

Fyll røren i muffinsformer som igjen er plassert i muffinspanne
(ikke et must, men de holder seg finest, formmessig da!)
Stek de på ca 180 grader i ca 20 minutter.
La de stå ca 5 minutter i muffinspannen før du avkjøler videre på rist!


Disse er veldig gode som de er, 
men for å piffe de opp kan du ha litt smeltet smør sammen med havregryn,
som du tar på muffinsene før steking. 
Eller; ta på krem og friske bær

Slik hadde jeg nemlig tenkt å servere de på 17 mai; 

Hipp Hurra

Men de fikk bare melis og jeg syntes de fortjente bedre...
Heldigvis så hadde jeg lagt halvparten i fryseren.
Så i kveld tok jeg opp to og pyntet de som planlagt
- nå nytes de til de siste to episodene av Frustrerte Fruer,
med en deilig kopp te. 


Kan forresten anbefale teen; 
Champagne Jordbær Green Tea. 
Himmelsk varm og fersk 
og ikke minst som iste,
som passer best i denne varmen

Klem fra 
Frk Muffin

mandag 21. mai 2012

Grove vafler

Jeg fikk veeeeldig lyst på vaffler,
tiltross for en fryser full av muffins, kanelsnurrer og is!
Det er vel kanskje bare sånn det er å være gravid?!? 


(LIVE-blogging, for innlegget oppdateres etterhvert)



Oppskriften;
(originaloppskriften er hentet fra melk.no, jeg har tatt meg kunstneriske friheter og endret litt) 


0,75 dl hvetemel
0,75dl sammalt hvete, fin
0,5 dl havregryn
1/4 ts salt
1/4 ts bakepulver
1/2 ts kardemumme
1/2 ts vaniljesukker
1 ts sukker
2 dl melk
1 stk egg
1 ss smør


Bland det tørre i en bolle. Bland så i egg, melk og 1 ss smeltet smør. 
La svelle i kjøleskapet i 1/2 - 1 time. 
Stek de og stable de oppå hverandre før servering. 






Dette gir ca 5 vafler, i følge meg er det til en person, men i følge andre så er det vel nok for 2..
(sånn sett så passer det fint for meg som ER 2 for tiden;p)
- juster oppskriften utfra antall personer;)



Ønsker dere en fin mandagskveld videre! 
(Beklager dårlige bilder, mobilen var nærmest) 




Frk Muffin
- live fra sofakroken;)


Hipp hipp HURRA

Jeg håper alle hadde en kjempe fin 17 mai med sine nære og kjære. 

Vi feiret dagen i Risør og Søndeled
og slapp unna regn og vind:) 

Jeg vet ikke om noe bedre enn å feire dagen med familien,
gode venner og deres 17 mai stemte små. 


Årets 17 mai kake ble slik: 


Den måtte ordnes på en time før vi skulle reise den 16,
så jeg rakk ikke å være så nøye med de hvite og 
blå stripene som jeg skulle ønske.. 
Men den fallt hvertfall i smak hos svigermor;) 



Fra ene siden, tok litt blomster og sommerfugler 
i de samme fargene som kaken øvrig. 
Fritt tolket fra flaggets farger, 
men jeg fikk ikke blåfargen like mørk. 




Øverste venstre hjørne.

Bånd og blomster laget i sukkerpasta.
det røde lokket i marsipan. 
Vaniljekake med bringebærmousse og smørkrem.


Klem fra Frk Muffin