onsdag 22. august 2012

Hummingbird eplekake med strøtopping

Jeg fikk så lyst til å lage noe enkelt, friskt og godt en kveld og satt å bladde i The Hummingbirds bok "Kakedager " Fant denne og satte i gang å bake.

Denne var bare utrolig god, mammaen min sa "Dette er den beste eplekaken jeg noensinne har smakt" og det må jeg jo absolutt stole på, for ens egen mamma er jo helt objektiv;)


Ingredienser: 

Bunn; 
60 g smør (usaltet helst)
140 g hvetemel
100 g sukker
1 stort egg
1/2 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
1/8 ts salt
0,8 dl melk
2-3 epler; granny Smith er best;) 

Topping; (min egen versjon) 
55 g hveteme
1/2 ts (malt) kanel
40 g smør
70 g lyst brunt strøsukker
25 g havregryn


Sånn gjør du: 
forvarm ovnen til 170 grader, smør formen/kle den med bakepapir og skrell eplene.

Lag toppingenSikt mel og kanel i en bolle, tilsett smør og smuldre dette sammen med fingrene til blandingen er jevn. Rør inn sukkeret og havregrynene.

kjør smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin, tilsett egget og vaniljeessensen og rør videre. skrap kantene underveis! Bland det melet, bakepulveret og salt og sikt dette 1-2 ganger.
Ta halvparten av det tørre i miksebollen med smøret, sammen med halvparten av melken. Rør litt før du tilsetter resten.

Hell røren over i kakeformen, legg tynne eplebåter oppå og strø toppingen oppå.
Stekes i 35-45 min (min tok 1 time!) til toppingen er gyllen/det ikke er deig på kakenålen. 
La kaken hvile litt før du tar den ut av formen. 

Denne kaken er kjempegod å servere helt fersk, lun med friske bær og  vailjeis/vaniljesaus/krem.
Men går absolutt å servere kald også.

Like god, selv et par dager etter..
den siste biten toppet med krem og bringebær,
Mmmm..

Bak i vei! 

Klem fra Frk Muffin

1 kommentar:

  1. Takk for oppskrift, kake står i ovnen nå. Gleder meg:)

    SvarSlett