torsdag 4. juli 2013

Smuldrepai med rabarbra og eple

Min egen vri,
jeg liker nemlig smuldredeig under og oppå!
- ikke bare oppå som mange har;)

Den ble ekstra syrlig med et par eplebiter i
og passet perfekt en sommerkveld med litt kaffe
og selvfølgelig ekte vaniljeis til.

Følger du meg på instagram?
såfall har du alleredesett dette bildet!

Smuldredeigen:
2,25 dl hvetemel
3 dl havregryn (lettkokt type)
5ss sukker
130g kaldt smør
1 ts kanel

Fyllet:
10-12 dl eple og rabarbra
2 ss vann (ev rabarbrasuppe)
1 ss potetmel

Bland alle ingrediensene til smuldredeigen i kjøkkenmaskinen og bland det sammen til det er smuldre-biter.
Del opp rabarbra og epler i tynne skiver/terninger og bland med vann og potetmel i en bolle.
Ta 2/3 av deigen og trykk til en tynn bunn i en liten paiform/kakeform.
Legg rabarbra og epleblandingen oppå og smuldre det resterende av smuldredeigen oppå.

Stek det på 200 gr i 15-20 minuttermidt i ovnen, til deigen er gyllen og det bobler litt fruktsaft opp langs kanten.

Jeg brukte en liten kakeform denne gangen;




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar