lørdag 4. juni 2011

Kurs med Passion 4 baking:D

Jeeej, jeg skal på kurs med min cupcake søte venninne J!

Montasje fra Bloggen Passion 4 baking. 
jeg klarer rett å slett ikke å vente på om (når..) de kommer hit hvor jeg bor, så når jeg og J så det var kurs i oslo, så hev vi oss over kalenderne våre og fant EN ledig ettermiddag og meldte oss på:)

Så nå skal vi på kurs og det blir kjempe gøy, jeg er så klar for å få tips av min favoritt cupcake-blogger Manuela! JIPPI!!! Det er ikke så lenge til og i mellomtiden skal jeg har PARTY så dagene kommer til å gå fort!

Gleder meg sååå altså, skal få tips om å bruke tippen jeg har (1M) på en bedre måte!! og lage angel feather icing enda bedre og i det hele tatt; alt enda bedre!!! Weeeee:)


tirsdag 31. mai 2011

Marmor Muffins

..eller farmor muffins som min sambo sa. Dette er nemlig den gode gamle marmorkaken, i muffins variant! Som da min sambo kalte for farmorkake når han var liten. 


Jeg laget min egen variant med utgangspunkt i denne muffinsen jeg har laget før, jeg tilsatte saft (sparte litt til toppingen, brukte 3/4 her) og sitronskall fra en sitron, en teskje sitronessens og vaniljesukker. 
Tok ut 5 ss røre og blandet dette med smeltet mørk sjokolade. 

Jeg tok en isskje med røre i formen og la i to teskjeer sjokoladerøre oppi og en ts sitronrøre oppå der igjen, rørte med enden på en teskje for å få blandet rørene litt sammen. Men ikke for mye skulle ha mønster ikke helt blandet røre! Brukte store amerikanske cupcakeformer fra ICA(!!) og stekte de på 200 grader i nesten 20 min. 

Topping i dag ble sitron og kremost topping (man tager vad man haver;) Tok en pakke naturell kremost, litt av saften fra en sitron, litt revet sitronskall og melis, ca 3 dl.. Blir litt ca.. er greit med ikke for løs og myk røre når jeg skal lage topping. 

Resultatet ble myke, deilige og saftige muffins som ble godkjent av meg og M, som var så flink til å pynte herlighetene. Jeg tok på toppingen med tip 1M, skulle gjerne hatt en større tip siden dette er STORE muffins. 


Her ser dere innsiden av muffinsen, delte den i to før kveldskosen nytes:D


Enjoy!! 


Cupcake BLING-BLING;)


Da har jeg fått et søtt smykke i posten;)
 

torsdag 26. mai 2011

Gul og god:)

Serveringsklar
Hmmm... jeg og min gode barndomsvenninne C lager alltid god mat og kake når vi besøker hverandre. Hun er alltid så flink så jeg må anstrenge meg litt for å opprettholde standarden hun har satt. Men det er så gøy da:)

Lemon Juice - fersk presset sådan:)
Sist hun var her vred jeg hodet rundt for å finne på en kake jeg kunne lage. Siden hun nylig var i
New York så fallt jeg over Lemon Pound Cake fra Manuelas NY trip;) Hun vant turen gjennom bloggen som ble kåret til NORGES MEST ELSKEDE BLOGG og der fant hun en nydelig kake på starbucks hun laget sin egen "kopi" av. Så da MÅTTE jeg jo bare prøve meg på den. Jeg kopierte den villig og bakte i vei mens gullet sov (2 timers-lurer er gull i grunn).


Jeg fant frem egg og smør allerede på morgenen så det skulle bli romtemperert. Fant frem alle ingrediensene og leste oppskriften TO ganger (faktisk lurt, tips med erfaring bak).

den tørre røra + det flytende = kakedeig. 
Kaken var relativ enkel å lage, koste meg med å presse sitroner, for det ble så deilig frisk duft i kjøkkenet, som spredde seg i hele huset!

Om mens den stod i ovnen fant jeg ut at jeg bare MÅ ha en ny ovn snart, den er ikke god å bake i.. men men, får sette på ønskelista og er redd det ikke blir ny ovn med det første.. for har en del andre ting som skal pusses opp først!

Men toppingen på kaken ble litt tynn, grunnen er ganske enkel; jeg pøste på med sitron juice, mye mer enn jeg trengte og hadde ikke nok melis! Hadde jeg sett meg om i kjøleskapet hadde jeg funnet en kremost (naturell) som hadde vært perfekt å blande med, men men..

Skal uansett prøve denne igjen ila sommeren og DA skal den bli PERFEKT!! Og da skal jeg lage lemonade til;) 

Forsøkte meg på red velvet...


.. men vet ikke helt om jeg ble så begeistret, må ha gjort noe feil. (?!!)

Men men, deler bilder uansett. Så skal jeg heller prøve meg på denne oppskriften her eller her, neste gang. Hmm, eller den fra the Hummingbird bakery kanskje...

- og ikke minst ha kremost i toppingen (den lå visst igjen i kjøleskapet urørt;p) Og ikke ha farge i, ble litt vel søtt og ikke minst rosa på gutta som smakte;)








Brukte noen små søte former i silikon som jeg fikk av søsteren min til jul. Har ikke fått testet de ut før nå siden jeg var så redd at muffinsen skulle sitte fast i formen. Men jeg smeltet smør og penslet det inn i formene og muffinsen løsnet kjempe lett, så de skal absolutt brukes snart igjen, en annen ting som var smart var at de var små, en perfekt munnfull. Så når det står at røren er til ca 12 stk, blir det 16 i disse små formene.
De er fra Åhlens!

tirsdag 24. mai 2011

Jeg er en heldig vinner:)



Jeg vinner aldri, men heretter må jeg si nesten aldri.. for den siste uken har jeg vunnet TO - 2 - blogg konkurranser.

Så nå er det bare å vente i spenning på en Brownie Pan og et nydelig cupcake smykke.



Browniepan vant jeg via bloggen Det søte Liv - den anbefales på det sterkeste, masse herlige og yummie oppskrifter på kaker, cupcakes og så mye annet spennende. Visit, and bake!




Smykket vant jeg via Cava & Cupcakes - en nydelig blogg som handler hovedsaklig om nettop cava og Cupcakes. Med inspirasjon, og invitasjoner til arrangementer. Check it out!!

Smykket er fra siden Jewels and Dreams og lucky me - gleder meg til å se hvilket jeg får..
Det jeg først ønsket meg, det på bildet, var desverre utsolgt.


Ønsker alle en herlig tirsdag, nå er det snart tid for min faste date med Tv2 kl 21.40

Pai - lett å lage

Har ikke bakt så mye i det siste så dagens innlegg blir en pai, skal lage en dessertpai neste gang, det er jo tross alt mer relevant på bloggen min, men så lenge får dere kose dere med denne paien.

Bunn;
125 g smør (135 g)
300 gram mel (
330)
4 ss kaldt vann (5 ss)

Jeg brukte målene i parentes, har av en merkelig grunn kommet frem at det blir best både for min deig og ikke minst min paiform som er litt stor.

La deigen hvile en timestid i kjøleskap.
Så liker jeg å smuldre den opp i paiformen,
før jeg trykker den utover. Stikk bunnen med gaffel og stek på nederste rille i 15 minutter.

Lag flytende røre av;
3 egg, 3 - 3 1/2 dl melk, 2 dl ost salt, pepper og annet krydder du liker

I paien kan du ha alt mulig, er supert å bruke om du har rester! Så får du brukt restene også;)
Denne gangen hadde jeg kylling, champinjonger, fetaost og spinat. Mmmmm...

Bilde 1: Paibunn
+
bilde 2: flytende røre, som helles over grønnsakene
+
bilde 3; grønnsaker og kjøtt
=
en deilig Pai som serveres med salat!





Jo, kom på at selv om jeg ikke har laget dessertpai,så har jeg smakt en fransk deilig dessert hos en venninne i helgen. Flan heter den og den var helt nydelig. Oppskrift finner du på Passion 4 baking. Min venninne M er nemlig fabelaktig til å lage mat, GOD mat. Hun som har gitt meg oppskriften på ostekaken jeg laget for en ukes tid siden også.



Enjoy folkens:)
Og husk at jeg blir VELDIG glad for kommentarer på bloggen min, for jeg ser i statistikken at jeg har lesere;)