lørdag 3. september 2011

MormorVogna - oppdatert 7/9

Altså Mormor sin vogn.

Mormor bor sånn ca 150 mil nordover fra der vi bor, og både mormor og vi synes det hadde vært fint å ha en vogn der oppe! Sånn at vi slipper å ta med vogn når vi er der (og la den bli ødelagt på flyet:s).
Mormor har jo ett barnebarn til og la oss innse at flere barnebarn kommer det jo til å bli!, og da er det greit å ha en vogn til et besøkende barnebarn. 


Så da tar man en gammel vogn og Pimper den opp! 



Min andre blogg som er MUFFINSFRI!

fredag 2. september 2011

Testpanel og inspirasjonskveld

.. jeg var med for å prøve Villa Perlesukker sine nye produkter, da hun kom til en superflink bakedame som heter Elisabeth. (Elisabeth på facebook)

Kjempe gøy å prøve ut litt nye produkter da jeg har bakt en stund og var smålei min hvite sjokoladekrem som jeg har hatt som topping på muffinsene de siste gangene. Litt inspirasjon en sen kveld og med en venninne Fru J, fikk jeg jo kommet meg litt ut også, så det måtte jeg jo bare bli med på:)

Først fikk vi prøve sjokoladekrem som både kan varmes og dyppe muffinsen i og piskes opp og lage topping med tipper m.m. Vi laget "papir roser" av sukkerpasta og hadde på når toppingen hadde tørket:
Fru J og min sine muffinser
(beklager dårlig kvalitet på bildet:S)

Hele testpanelet sine blomster

Blomstene er laget av sukkerpasta og den sukkerpastaen ble jeg helt forelska i. Ett av mine "problem" når jeg har jobbet med sukkerpasta er at den blir tørr OG dermed sprø etterhvert.. denne hadde ligget en stund på bordet og likevel kunne den bare varmes opp med hendene og brukes igjen! Ikke noe problem liksom, WOW:) Den kommer i mange fine farger også, så slipper jeg å eventuellt ha masse farger og farge selv - M ha det, må ha det.. etterhvert! 
Min lile muffin, fikk ikke heeelt til den rosa men.. 

Vi fikk prøve flytende fondant, noe som jeg har hatt lyst til å prøve selv lenge. Vi farget den lilla, ja da var jo meg som foreslo det.. jeg digger nemlig lilla<3

Den var veldig god, smakte ikke så supersøtt som melis, selv om denne også var søt, sukker er jo og blir sukker... Og så var den veldig lett å jobbe med, fin å dyppe i. (det kan også helles over men da bør det som skal dekkes stå på rist! Dessuten er den med drøy når du dypper.)

Hele testpanelets muffins med skjønne blomster.

Min lille muffins med blomst

Blomstene er laget med blomsterpasta, noe som ligner sukkerpasta, men som er kan kjevles ut ganske tynt og likevel tåler det. blomstene ble skåret ut med en utstikker/form og vi brukte en spatel (modeleringsverktøy) og satte de opp ned over en eggekarting så stivnet de. Den gule kjernen ble laget av en gul ball og trykket flatere og deretter i sukker.

Frk Muffin er fornøyd:)

Alt i alt en veldig inspirerende kveld! Jeg fikk med meg blomsterpasta og flytende fondant, skulle gjerne hatt sjokoladekrem også, så det MÅ jeg nok bestille meg etterhvert!

Disse produktene er et resultat over en bakedame som ikke fant "det" produktet hun ønsket seg.. etter å ha bestillt fra USA fant hun det ene sukker-alt-for-søte produktet etter det andre og som både ble tørr og sprø, og sprakk opp etterhvert. Hun ville derfor komme opp med det produktet selv da og prøvingen var i gang.. for å gjøre en lang historie kort så NÅ kommer disse produktene i webshopen til Villa Perlesukker. Og damen som står bak heter Anne Brith, sjekk ut www.villaperlesukker.no da vel:D



onsdag 31. august 2011

Tilbake til bloggen,...

.. nå børster jeg støv av kameraet og pcen og lader opp til mer blogging! Det har i det siste vært symaskina som har gått varm her i huset og ikke bakeovnen..

Uansett om jeg blogger om muffins og kaker eller symaskina, så håper jeg dere følger med fremover. Jeg planlegger også en Giwe-away i løpet av september/oktober måned - så hang in here:)
Og slapp av, bloggen handler MEST om muffins, skal ikke bli en syblogg!

Sitter her med en latte og koser meg med en liten time for meg selv, uten gjøremål, bare meg selv og nyter det! For det er lov å ta en pause og bare være:)

Stor klem til dere alle!



Psst: Tips og ønsker til giwe-away taes i mot med takk i kommentarfeltet:)

fredag 15. juli 2011

100 blogginnlegg:)

HURRA! 

Feirer mitt hundrede innlegg med en Juli muffin; 



Muffins a la JULI 

Juli muffins skal serveres rundt klokken 00.00 en sommernatt med et glass Champagne 

Muffins; Vannilla vanilla cupcake
Topping; Hvit sjokolade
Pynt; minikuler i sølv og perlemor
Muffinsform; deep chocolateBrown
Campagne; Moet, gul



Ha mange flotte sommernetter<3

Jordbær&rabarbrasuppe = smak av sommmer

Denne suppen er nydelig, skal serveres iskald en VARM sommerdag;) 


Fant oppskriften i Drammens Tidende (papirutgaven) 14. mai 2011 og falt pladask. Rev den ut og sparte den til en passende anledning. 

Steg 1; få tak i rabarbra... Hmmm.. Før hadde visstnok ALLE rabarbra i hagen, men ikke NÅ. Men svigermor visste råd, hun visste om noen som hadde rabarbra og dro på rabarbrajakt for meg. 

steg 2; finne en passende anledning; Invitere gode venner til middag og håpe på sol og blide barn

steg 3; planlegge og handle inn 

steg 4; gjennomføre planen, lage mat 

steg 5; server og kose seg;) 


Dette trenger du; 
1 kg rød rabarbra
400 gram jordbær (frosne funker faktisk best!!) 
2 l vann 
4 dl hvitvin (kan byttes ut med vann, eller som jeg gjorde ;ROSEVIN)
1 vaniljestang
600 gram sukker
2 skiver sitron
2 ss maizenna


Oppskriften;
Altså oppskriften slik jeg laget den; 
Jeg blandet alt i en stor kjele og kokte det opp under omrøring (viktig å røre - så sukkeret ikke legger seg i bunn men smelter jevnt i suppen). Husk at alkoholen fra vin fordamper så denne kan absolutt serveres til barn og gravide også! La det koke i ca 5 minutter. 

Jeg silte så suppen i pastabeslag(!) og lot det være med det for litt tekstur i suppen uten at den ble grøtete av den grunn. Vil du ha helt uten "grums" sil i silklede. Men litt av sjarmen er jo at den ser litt hjemmelaget ut - synes jeg da! 


Tilbehør; 
Jeg hadde en skikkelig og ekte vaniljeis til og sukkertoast som enkelt ages med 4 loffskifer som legges i pannen på 1 ss sukker, la sukkeret smelte. Da tar du å tilsetter 1 ss smør og snu toastene og la de stå litt til. løft de over på tørkepapir og la de avkjøle seg. 

Hell den over på en fin flaske og ha i kjøleskapet. 


Så kan du enten Gi den bort til noen du er glad i:



Eller så kan du spise selv, ta med ut i hagen og nyt sommeren:


Server - og kos deg med din hjemmelagede supergode suppe!!

torsdag 14. juli 2011

Vannlilje serviettbrett

Denne serviettbretten heter Vaterlilly, egentlig skal man bøye ut spissene, men lot de stå spisst ned, min egen lille vri. Tenkte umiddelbart at den passet perfekt med en liten MINI muffin midt i;) Eller en liten blomst, bordkort eller lignende - her er det bare å være kreativ;) Hadde nemlig en minimuffin med lilla blomst på på bursdagen min, men i dag ble det en blomst




Slik gjør du det; 


Legg servietten med baksiden mot deg; 


Brett først ett hjørne inn mot midten;

 

Brett de andre 3 også inn mot midten så servietten igjen er firkantet,
pass på at de er relativt rette og kantene skal være kant-i-kant



 Gjenta prosessen, brett et hjørne inn mot midten; 
her kan du brette hardt og presse så flappene holder seg på plass


Gjenta med alle hjørnene,
så servietten igjen blir kvadratisk; 


Snu servietten så forsiden er mot deg, 
den skal være slett og fin uten brett;  


 Brett et hjørne inn mot midten; 
Her skal du ikke presse kantene så de ligger, 
du må holde de løst for at de ikke skal slå seg ut igjen

 

Når alle de 4 hjørnene er brettet skal det se slik ut
og at du må holde på de for at de ikke skal rette seg ut igjen 


 

Mens du holder servietten, stikk fingeren inn i hjørnet, press kanten litt inn og ned mens du justerer forsiktig ut fra baksiden for å få løs servietten litt..
(vanskelig å forklare, prøv deg frem - du skjønner fort poenget!) 



 Slik ser det ut når du bruker begge hendene som du MÅ,
 (fikk litt fotografhjelp her!) 
Altså press fingeren inn og ned (!) i hjørnet og løsne servietten underfra;


Juster servietten og legg den på borddekningen din;
slik ordnet jeg det i dag;  


Lykke til med borddekking og serviettbretting i sommer:D

søndag 10. juli 2011

Fortsatt ferietid

Hei! 

Det er FERIETID - og selv om man ikke nødvendigvis har reist langt om lenge så er det feriefølelse hjemme også, noen late dager og noen mer aktive dager.. Uansett har det ikke blitt så mye blogging - som dere sikkert forstår.. Men kommer med et lite bilderas fra de siste ukene mine: ENJOY! 


Iskald MÖET i glasset - SKÅL:)



To glass - for 2 kjærester...



Herlig middag, wok med scampi og kamskjell, anbefales!!



Selvfølgelig JORDBÆR til dessert






For Mormor og mamma; 
Min mamma er nå BESTEMOR  og jeg fikk låne MAMMA koppen <3 <3 <3

       


For to gode venninner;
To glass rosèvin på bryggerestauranten

  



For kjæresteparet; 
Hvitvin, jordbær og sjokolade på terassen 

 



For Muffin-elskeren;
Hvit sjokolade muffin med jordbærkrem 



Vaniljemuffins med hvit sjokoladekrem

 


Fortsatt GOD FERIE til dere ALLE!