Skal på kurs med Manuela fra Passion for baking i Oslo i kveld og da må jeg jo ha med noen muffins å lære meg å pynte på. Det ble vanilla cupcakes fra Magnolia bakery denne gangen.
I dag brukte jeg Vaniljeessensen jeg har fått av 3 nydelige jenter i barselgruppa - den er hjemmelaget og den luktet helt fantastisk!!

375 gram smør
6 dl sukker
6 store egg
3 dl melk
9 dl hvetemel
4,5 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
1 ts vaniljesukker
Og slik lager du de; (Obs, stor oppskrift, ca 36 muffins.)
Pisk smøret mykt, før du tilsetter sukkeret og pisk det videre til det er godt og luftig, ca 3 minutter. Så pisker du inn eggene, ett om gangen og pisk godt, 1-2 minutter mellom hvert nye egg. Så tilsetter du vaniljeessensen.
Sikt mel og bakepulver sammen og Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Stek disse muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl de i muffinspannen i 15 min før du tar de ut forsiktig og setter de på rist. Og la de bli helt kalde før du pynter de.
Nederst i innlegget har jeg oppskriften på frostingen som Magnolia bakery bruker.. Men siden jeg skal ha med mine muffins på kurs for å lære å pynte muffins får mine forbli "nakne" så lenge.
Som du ser så blir det maange av denne oppskriften, jeg laget 12 i firkantede former (Åhlens) og 12 små i noen small/medium former jeg hadde og de siste 24 blir med på kurset. Jo, og det ble 4 former i keramikk fra IB Laursen også, de er sååå søte, fortjener et eget innlegg;)
Jeg skal blogge det ferdige resultatet i morgen:D
Til toppin har Magnolia Bakery denne på;
Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
Pluss farge, den fargen som selger mest er selvsagt... ROSA!!
Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge dem hver for seg med litt konditorfarge.
Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.
Muffinsene er også greie å fryse.
Oppdateringer;
1 - kurs med Passion 4 Baking i Oslo
2 - Kursmuffinsene;)
Gleder meg til å se resultatet fra kurset! Lykke til og kos dere! <3
SvarSlett