torsdag 16. juni 2011

Kurs forberedelser:)

Skal på kurs med Manuela fra Passion for baking i Oslo i kveld og da må jeg jo ha med noen muffins å lære meg å pynte på. Det ble vanilla cupcakes fra Magnolia bakery denne gangen.

I dag brukte jeg Vaniljeessensen jeg har fått av 3 nydelige jenter i barselgruppa - den er hjemmelaget og den luktet helt fantastisk!!

Dette trenger du;

375 gram smør
6 dl sukker
6 store egg
3 dl melk
9 dl hvetemel
4,5 ts bakepulver
2 ts vaniljeessens
1 ts vaniljesukker

Og slik lager du de; (Obs, stor oppskrift, ca 36 muffins.)
Pisk smøret mykt, før du tilsetter sukkeret og pisk det videre til det er godt og luftig, ca 3 minutter. Så pisker du inn eggene, ett om gangen og pisk godt, 1-2 minutter mellom hvert nye egg. Så tilsetter du vaniljeessensen.
Sikt mel og bakepulver sammen og Bland dette inn i smørkremen vekselsvis med melken. Bruk mikser, men ikke pisk lenger enn nødvendig for å få deigen godt blandet.

Legg papirformer i muffinsbrett. Fordel deigen i formene til de er ca 3/4 fulle. Tips; en isskje (se bilde) er genialt, da får alle formene like mye røre i seg og blir jevne og fine!! jeg kjøpte min på Claes Olsson tror jeg for leeenge siden, fant den nederst og bakerst i skuffen for litt siden. Lappen var fortsatt på til og med!

Stek disse muffinsene midt i ovnen ved 175°C i 20-25 min. Avkjøl de i muffinspannen i 15 min før du tar de ut forsiktig og setter de på rist. Og la de bli helt kalde før du pynter de.
Nederst i innlegget har jeg oppskriften på frostingen som Magnolia bakery bruker.. Men siden jeg skal ha med mine muffins på kurs for å lære å pynte muffins får mine forbli "nakne" så lenge.

Som du ser så blir det maange av denne oppskriften, jeg laget 12 i  firkantede former (Åhlens) og 12 små i noen small/medium former jeg hadde og de siste 24 blir med på kurset. Jo, og det ble 4 former i keramikk fra IB Laursen også, de er sååå søte, fortjener et eget innlegg;)

Jeg skal blogge det ferdige resultatet i morgen:D


Til toppin har Magnolia Bakery denne på;
Vanilla Buttercream:
250 g smør
2 ts vaniljeessens
1 dl melk
12-16 dl melis
Pluss farge, den fargen som selger mest er selvsagt... ROSA!! 

Til vaniljesmørkremen piskes mykt smør, vaniljeessens, melk og 4 dl av melisen i 3-5 minutter på middels hastighet. Smørkremen skal da være luftig og smidig. Tilsett mer melis, 2 dl av gangen, og pisk ca 2 minutter mellom hver gang, til smørkremen er tykk og har god smørekonsistens. (Det søte Liv)

Hvis du vil ha forskjellig farge på toppen av muffinsene, må du fordele smørkremen i ulike skåler og farge dem hver for seg med litt konditorfarge.

Smør kremen på toppen av muffinsene. Du får den karakteristiske fasongen ved å først smøre et tykt lag over hele muffinsene med en smørekniv. Ta så kniven og lag en grop i spiralmønster på hver muffins. Jevn til kantene. Dryss over ulike typer kakestrøssel. Sett muffinsene i kjøleskapet, slik at kremen stivner.

Muffinsene er også greie å fryse.


Oppdateringer; 
1 - kurs med Passion 4 Baking i Oslo
2 - Kursmuffinsene;)

1 kommentar:

  1. Gleder meg til å se resultatet fra kurset! Lykke til og kos dere! <3

    SvarSlett