onsdag 16. mars 2011

(UFRIVILLIG) Blogg pause

Neeeeei! Nå som jeg hadde kommet så godt i gang!
Jeg må levere pcen tilbake til min gamle jobb og min gamle HP (crap pc) har hovedkortet (??) gått på.. Og iPhonen lar meg ikke blogge via den:s

Jeg ble sagt opp på jobben, første dag etter barselpermisjonen (jepp, det ER sant, utrolig men sant!!) og må nå selvfølgelig levere dette vraket tilbake, men jeg sikter meg inn mot en ny og håper å være ONLINE igjen så fort som mulig!!!!



Intill da: take care & bake som CUPCAKES Girls

PSSST: jeg skal fortsette å ta bilder og lagre til bloggen underveis!

mandag 14. mars 2011

Ooooh - it's MY Birthday..


Så da skal jeg selvsagt lage noen bursdagsmuffins til meg selv:D
- må bare ned til byen for å se hva jeg finner og hva slags muffins jeg ender opp med..
MEN allerede nå har jeg forberedt det som skal bli toppingen på muffinsene.

Det blir Hvit Sjokolade Frosting (jepp, fra Passion 4 baking)

Siden den skal avkjøle seg i 6 timer så måtte jeg lage det nå på morgenen, heldigvis ble mitt lille gull såå trøtt at han måtte få sove litt og jeg fikk tid til både å lage topping og blogge litt.

Det virker veldig enkelt:

300 g hvit sjokolde
3 dl kremfløte og
1 ss vanilje extrakt

Jeg varmet kremføten slik at den ble varm, men den skal ikke koke! Så helte jeg det over sjokoladen som jeg hadde grovhakket. La til vanilje extrakten og rørte så alt ble smeltet og det ble en jevn og fin røre.. så satte jeg den i kjøleskapet og der skal den stå til minsk kl 15.00:)

Så blogger jeg vel resultatet i morgen;)

Ha en fiiin mandag 14 mars 2011 alle sammen det skal hvertfall jeg ha!!!!



Dette ble resultatet av mine bursdagsmuffins, men hvit sjokoladetopping med en dæsj rosa i. Fikk en nydelig bukett roser og Möet av gutta mine og en lekker liten gaveeske fra gullsmeden...;)

Det er utrolig koselig med bursdag, men litt glad det ikke er for ofte også... ;)

søndag 13. mars 2011

Kanelboller med en "Lemon-twist";

prøv istedet Lemon Pop Up Rolls!!

Så friske og gode i smaken, og kan spises med good samvittighet;) Siden de er så gode og friske!

Oppskriften finner du her på Passion 4 Baking, av Manuela!


Jeg fikk imidlertid IKKE tak i vaniljepudding, hun har ofte menge herlige og nyttige ingredienser som jeg IKKE får tak i. Grunnen er ganske enkel; hun holder til i Jönkåoping i Sverige og her i Norge er det ikke like bra utvalg og hvertfal ikke i Buskerud hvor jeg bor!! Men jeg prøver med lignende ingredienser istedet.

I dette tilfellet tok jeg kakefyll med vaniljesmak og det gikk bra det! Vet jo ikke hvordan det hadde vært med vaniljepudding men jeg ble fornød med resultatet likevel!

Skal lage toppingen til også, som garantert er ndelig til! MEN min philadeliaost hadde visst blir sur i kjøleskapet.. så skal traske ut på tur for å kjøpe ny. Søndagsåpne småbutikker er gode å ha... en gang i halvåret!


Ønsker alle en DEILIG søndag
- nå skal jeg planlegge hva jeg skal bake i morgen.. *hmm*

fredag 11. mars 2011

Chunky Daim muffins

Deeeilige muffins som passer utmerket til å ha i sjokoladebiter, nøtter eller annet du har for hånden eller lyst på! Jeg har funnet oppskriften på Passion 4 baking, kanskje ingen overraskelse for dere som følger meg og som ve at jeg ELSKER den siden!!!

Oppskriften er slik:
(og link til Manuelas ORIGINALE OPPSKRIFT her; Daim muffins)

Daim Cupcakes:

* 100 g smør
* 2 egg
* 75 g sukker
* 75 g brunt sukker
* 2 ss. kaffe extract
* 2,5 dl mel
* 1 ts. bakepulver
* 100 g knust daim
* 1 ts. sponge cake stabilizer ( kan utelates)
* 50 g malte valnøtter ( kan utelates)
* 2,5-3 dl kremfløte


Manuelas oppskrift og beskrivelse, litt endret av meg;
Begynn med å helle smør, sukker og brunt sukker i en bolle. PS: Bruk alltid romstemperert smør og egg, resultatet blir så mye bedre.

Miks dette godt sammen i cirka 5 minutter. Helt til du får en fluffy og fin konsistens. Skrap bollen godt med en slikkepott slik at du får med deg alt som ligger på kantene i bollen. Tilsett så 1 egg om gangen ..og miks dette godt noen minutter til. Skrap kantene på bollen igjen og tilsett neste egg. Så er det bare å mikse noen minutter til. Nå er røra fluffy og fin, akkurat som den skal være. Skrap bollen godt før melet tilsettes. Bland mel sammen med bakepulveret i en bolle… veldig viktig at du blander dette godt sammen slik at dine cupcakes heves godt.
Sikt inn melet i røra…… Tilsett fløten. Miks dette til du ser at alt er godt blandet ( ikke overmiks det på dette stadium). Nå er det på tide å tilsette kaffe extract.

Dette lager du enkelt av følgende: Kaffe extract:
* 2 ss. instant nescafe (kaffepulver)
* 1 ss. varmt vann
Hell kokende vann over nescafe i en bolle…Bland det godt sammen så har du kaffe extract.. Tilsette kaffe extract i røra…..

I disse cupcakes brukerManuela knust Daimsjokolade. Tilsett knust daim i røra…. Videre tilsetter hun hakkede valnøtter… Valnøtter dominerer mye av smaken, så det er opp til deg om du vil tilsette dette eller ei.
Jeg bruker ikke valnøtter men ekstra sjokolade, grovhakket i litt store biter og la til litt daim jeg hadde en daim, et par biter marshmallovs, og litt karamell

Bland det hele godt sammen. …til alt er godt blandet….

Steker dem i cirka 15-20 minutter på 200C



Jeg hadde i karamell, et par fudgebiter, et par mini marshmallows og daim (fra "godteposen" min;) men hovedsaklig hvit sjokolade, som jeg ELSKER!!! Dete hakket jeg opp i litt store biter og rørte inn i røren helt tilslutt. Jeg tåler ikke nøtter så har aldri i det, men har heller i ekstra sjokolade;) Funker UTMERKET!!

Jeg GLEMTE kaffen - oppdaget jeg etterpå! Men gikk jo allright det å, så det ble nok en gang min personlige vri på oppskriften. Det er ikke egentlig for å teste ut en oppskrift som i seg selv er nydelig! Er vel mer fordi jeg er.. DISTRÈ...

torsdag 10. mars 2011

LOVE these

Seeee sååå SØØØØT!
Bildet er lånt fra ESY, link her

MÅ skaffe meg etterhvert, skal bare bytte bank og ordne kredittkort siden det er sikrere å handle å nett med det! Og et spark i baken til meg, for det med å bytte bank har jeg tenkt på leeenge!!!


Måtte bare vise dere denne, og flere kuuule finnes på etsy!!


Og dette smykket da: såå søtt!
Skulle vært et i sølv også, jeg er litt mer sølv enn gull..

Det er fra Jewels and dreams.

Jeg er en liten Cupcake elsker jeg..
u knew allready!?!




Nattinatt <3

Sjokoladekrem - den dagen da alt gikk galt.. nesten..

Det startet med at jeg skulle lage toppingen til muffinsene.. Satte på glassskåla på kjelen, veide og målte opp 400 g fiiiin sjokolade, belgisk, spesialtbestillt og bilbåren av en venninne... Så en dæsj smør og kremfløte (eller var det bare kremfløte.. hmm..) og så...kraaaaaak...
POFF
*
BANG! Splæsj!!!
- Så er bunnen i skåla nedi kjelen, det ikke lenger bare er vann som koker nedi der, men masse sjokolade og kremfløte og glass! Wæææææææææææ!

Pleier alltid å forvarme glassbollen, eller sette den oppi sammen som jeg setter på kjelen så de harmonerer i tempratur - men ikke da.. TYDELIGVIS:s

Ja ja, ingen topping på muffinsene da med andre ord!
Vel, hadde bakt muffinsene kvelden i forveien da, så de var OK! Hva skal jeg finne på nå da?? - tenkte jeg og tenkte videre på venninnen min jeg skulle besøke om et par timer.. Og jeg som hadde lovet å ta med muffins til henne! Sukk! Jo, så jeg ikke noe topping greier på meny? jo! Da hiver jeg meg på en tidligere buss en planlagt og går innom der! Så sagt som gjort, selv om det å hive seg på en buss, med vogn og baby og alt man trenger en dag borte, er noe relativt.. (puh!).. Så glemte jeg leker og et par kluter skulle jeg senere finne ut, men det er da ikke krise heldigvis! venninnen min har vel noen plastbokser en skjei og kluter hun sikkert! Fant em boks topping på Meny! og var såå glad jeg hadde en "reise" tupp og plastpose jeg kunne legge toppingen litt lekkert på muffinsene hvertfall!

Resten av dagen var knall:D
-en dag på Lørenskog som innebar lunsj med pappaen min først; som storkoste seg med å leke, mate og underholdes av min lille skatt. Hans kjære lille barnebarn selv om han ikke er morfar men selvutnevnt Besten siden det ikke høres såååå gammalt ut!
og videre besøk og middag hos venninnen min C som disket opp med nydelig biffmiddag og jommen hadde hun ikke bakt gulrotkake med deeeeeilig kremost topping på! Vi lekte og koste oss med mitt lille gull, som mest av alt lekte med å trykke på stereoen, tv, dvd boksen og get boksen hennes! Var hakket før han fikk med seg den dingsen dvd'ene ligger på.. han fikk ut en cd og skulle visst ha ut den å! Men fikk redda den! heldigvis!!

Så dro vi hjem! Og jeg klarte å skvise nesa opp mot skistativet på bilen!!!!!!!!!! AUUUUUUUUU!!!!!!!!!!! (ikke spør meg hvordan jeg klarte det!) Men dævven au så sinnsykt vondt da, trodde nesa, ja hele hodet! skulle sprekke og kjentes som om det rannt ut noe.. men neida, ikke neseblod! Bare en fiiin BLÅ kul på nesa! og jeg har ikke akurat en liten søt nese fra før!!!

onsdag 9. mars 2011

Sommerlige muffins med bringebær

Tenkte at siden vi gå mot vår og sommer..
vel, det snør jo igjen her i dag da men..

Disse er litt sunnere siden det er cottage cheese i de og en litt annen sammensetning - så jeg vil rett å slett si at de er Litt Sunnere!

Oppskriften:
300 g hvetemel
175 g sukker
1 ss bakepulver
1 krm salt
2 egg
4 ss solsikkeolje
2 1/2 dl skummet melk
1 1/2 dl cottage cheese
150 g bringebær.

Bland hvetemel, sukker og bakepulver.
Visp sammen egg, tilsett så olje, melk og cottage cheese til røren er jevn og fin. Tilsett det tørre og bland sammen, men ikke for lenge! Bland enten inn bringebærene her, eller stikk de nedi formene!

Fordel røren i formene og stek de på 175 grader i ca 20 minutter. Avkjøl de litt i muffinsformen før du setter de på rist. (jeg steker de ofte lenger!! nærmere 30 min!)

Tips: hvis d har bringebærene nedi formene, så blir ikke røren rosa, ferske bær bør du rulle i mel først! å holder de seg på plass i røren. Fryste bær går like bra!

Jeg pleier å å lage dobbel røre, så har jeg noen i fryseren også. De er nemlig supre å ta opp et pr timer før besøket kommer, eller de kan varmes i ovnen. Veldig godt med yoghurt vanilje is til, spesiellt når de er varme!!


Sweet taste:)