torsdag 4. oktober 2012

Rosa sløyfe

I oktober er det fokus på brystkreft med rosa sløyfe aksjonen.
Les mer ved å klikke på banneret til høyre ->


I fjor bakte jeg derfor rosa muffins med sløyfe på,
jeg tar frem de bildene i år,
siden jeg rett og slett har litt for mye å tenke på om dagen,
med baby (med kveldskolikk) og dåp den 21. oktober. 


Les mer på : 




Jeg kjøpte en rosa sløyfe pin og refleks, og har det forsatt på jakken min!


Bak eller gi blomster til noen du er glad i
og oppforde de til å sjekke seg og sine bryster,
og sjekk deg selv du også!


Så støtt opp om denne kampanjen
og ikke minst sjekk deg selv og kroppen din!!


Klem fra Frk Muffin 

torsdag 20. september 2012

Feirer med give away


Hipp Hurra:D

Det er så morsomt å se at dere er inne på siden min, hele 55 000 sidevisninger,
det er utrolig gøy!!
Så da ble jeg så glad at jeg vil dele litt med dere som er innom siden min:) 


Det er litt fra Søstrene Grene som jeg måtte ha til meg selv 
og så kjøpte jeg dobbelt opp så jeg kan glede en av mine lesere også 
- blir det deg? 

2 sommerfugl kakeformer, en tip
og 2 modelleringsverktøy (2 kuler og 2 ulike skjærehjul)

Det du må gjøre er:

  • Lik siden min på facebook
  • Legg igjen kommentar i dette innlegget
  • bli følger på bloggen min
1 lodd for hver ting 
- og bonus lodd for om du kan svare ja på at du har gjort de 3 tidligere nevnte;) 



Nærbilder av det jeg har i pakken; 
1 tipp,
(ligner veldig på tip 2D fra cacas)


Modelleringsverktøy
Den ene har 2 kuler og den andre 2 ulike skjærehjul


sommerfuglformen
(OBS: 2 stk i pakken)



Alt samlet



Jeg trekker en vinner når jeg har fått minst 25 kommentarer
NY FRIST; fredag 26. oktober

Konkurransen er avslutttet, 
se vinnerinnlegget her



Så hjelp meg å dele dette via bloggen din
og via facebook
Jeg har nemlig en gave til på lur..
..når jeg får 100 følgere på facebook siden min;)


Klem fra Frk Muffin

mandag 17. september 2012

Blomsterpynt

Når jeg lager pynt til muffinsene 
bruker jeg stort sett sukkerpasta men denne gangen brukte jeg fondant.

Oppskrift på sukkerpasta; Sukkerpasta 
Oppskrift på fondant; Fondant

Denne gangen laget jeg dette; 



Kroner en prinsesse verdig 



Blomster, blader og pynt med navnet på



Flere blomster og hjerter



blomster, små kroner og bokstaver.


Jeg synes det er kjempegøy å sitte og pussle med å lage dette
så gleder meg veldig til vi skal ha dåp for Oda i slutten av oktober
da blir det mer pynt! 

Ha en flott høstdag

Klem fra Frk Muffin

søndag 16. september 2012

Dåpsmuffins

Lille Sofie skulle døpes i dag og mammaen hadde fått tips om å spørre meg om å bake..
Klart jeg sa ja!! jeg har ikke fått bakt på (alt for) lenge!
Å få lov å lage muffins med skreddersydd pynt, kan jeg rett å slett ikke motstå;)

Jeg laget mine favorittmuffins;  vaniljemuffinsen fra Magnolia bakery og toppingen til. 
Muffinsen blir alltid saftig og perfekt, toppingen også, altså en sikker vinner:)
Oppskrift på muffins og topping finner du Her (OBS; blandet inn 200 g hvit smeltet sjokolade også) 


Her er dåpsmuffinsene;



Dåpsbarnets navn og dato for dåpsdagen



En krone på toppen
for prinsessen som skal døpes


Brett 1 klar



Brett 2 klar



Et par nærbilder av leveringen:) 

Pynten er laget i fondant,
se mer i neste innlegg.

Klem fra Frk Muffin

onsdag 22. august 2012

Hummingbird eplekake med strøtopping

Jeg fikk så lyst til å lage noe enkelt, friskt og godt en kveld og satt å bladde i The Hummingbirds bok "Kakedager " Fant denne og satte i gang å bake.

Denne var bare utrolig god, mammaen min sa "Dette er den beste eplekaken jeg noensinne har smakt" og det må jeg jo absolutt stole på, for ens egen mamma er jo helt objektiv;)


Ingredienser: 

Bunn; 
60 g smør (usaltet helst)
140 g hvetemel
100 g sukker
1 stort egg
1/2 ts vaniljeessens
1 ts bakepulver
1/8 ts salt
0,8 dl melk
2-3 epler; granny Smith er best;) 

Topping; (min egen versjon) 
55 g hveteme
1/2 ts (malt) kanel
40 g smør
70 g lyst brunt strøsukker
25 g havregryn


Sånn gjør du: 
forvarm ovnen til 170 grader, smør formen/kle den med bakepapir og skrell eplene.

Lag toppingenSikt mel og kanel i en bolle, tilsett smør og smuldre dette sammen med fingrene til blandingen er jevn. Rør inn sukkeret og havregrynene.

kjør smør og sukker hvit i kjøkkenmaskin, tilsett egget og vaniljeessensen og rør videre. skrap kantene underveis! Bland det melet, bakepulveret og salt og sikt dette 1-2 ganger.
Ta halvparten av det tørre i miksebollen med smøret, sammen med halvparten av melken. Rør litt før du tilsetter resten.

Hell røren over i kakeformen, legg tynne eplebåter oppå og strø toppingen oppå.
Stekes i 35-45 min (min tok 1 time!) til toppingen er gyllen/det ikke er deig på kakenålen. 
La kaken hvile litt før du tar den ut av formen. 

Denne kaken er kjempegod å servere helt fersk, lun med friske bær og  vailjeis/vaniljesaus/krem.
Men går absolutt å servere kald også.

Like god, selv et par dager etter..
den siste biten toppet med krem og bringebær,
Mmmm..

Bak i vei! 

Klem fra Frk Muffin

fredag 17. august 2012

Franske makroner

Jeg har fått pakke fra Møllerens:


-det er en liten stund siden jeg fikk laget makronene også
men jeg blogger det nå
(bedre sent enn aldri?!) 

Det var lett å lage, og gøy også,
instruksjonen på pakken var lett å forstå.


Bildeserie fra makron-bakingen min; 











(mine falt litt sammen mens de tørket..

så må snart prøve igjen for SKAL få det til;)



God helg alle sammen! 

Klem fra Frk Muffin




torsdag 16. august 2012

Mørk og saftig sjokoladekake

På tide å blogge litt om de kakene jeg har laget den siste måneden:)

Denne kaken er fra boken "Love, Manuela" og oppskriften finner du også på bloggen hennes her.

Ingredienser:
118 g kokende varmt vann
30 g mørk sjokolade
1 ts. vanilje extract
200 g sukker
100 g mel
65 g kakao
1,  1/4 ts. bakepulver
3/4 ts. natron
1/4 ts. salt
1 stort egg
55 g olje (solsikkeolje er best)
120 g fløte

Kopp opp vann, og legg den mørke sjokoladen i en bolle. Hell over vannet og la sjokoladen smelte. La det stå mens du ordner resten:

Bland sukker, mel, kakao, bakepulver, natron og salt i en annen bolle.
Ta eggene i kjøkkenmaskinbollen og miks de luftige. (ca 5 min.)
Tilsett ojen i en tynn stråle, og tilsett så fløten , deretter sjokolade"vannet". Mikses videre i et par minutter.

Sikt den tørre blandingen gjerne 2 ganger og tilsett dette i miksebollen med det flytende, pass på at det er godt blandet.
Bruk slikkepotten langs kantene underveis og pass på på slutten at det ikke ligger mel i bunn av miksebollen. (Har du justert vispebladene på maskina du? Tips se her:) Et anet tips er å bruke bakepapir i bunnen og rundt kantene på kakeformen. Da er det lett å få kaken ut av formen etterpå.

Stek kaken i ovnen på 175C i cirka 55 minutter.
Legg kaken på rist etter steking og la den avkjøle.


Jeg har (nok) vært litt i ammetåka, så har faktisk ikke bilde av hele kaken hverken med eller uten sjokoladekrem på, men jeg har hvertfall et lite utsnitt. Kaken lagde jeg da mormor kom på ferie hit til oss.

Jeg har sjokoladekrem og revet mørk sjokolade på i tilegg til denne lille pynten på kaken.




Denne kaken var utrolig saftig, mørk og deilig - anbefales!!