mandag 19. september 2011

Kaffe Baileys Muffins; for sene høstkvelder


Jeg har vært så sugen på muffins med Baileys i lenge nå, men ikke funnet en perfekt oppskrift.. Så da fant jeg ut at jeg skulle prøve meg frem på egenhånd. Jeg tok utgangspunkt i Kaffe Latte Cupcakes fra siden Det Søte Liv
(bra side!! Det går desverre ikke kopiere url'en, men søk på siden, til venstre i menyen)


Ingredienser; 
2 store egg
150 g sukker
100 g smør
50 g crème fraîche
1,5 dl melk
3 ss sterk kaffe
6 ss Baileys
1/2 ts kanel

1/2 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
Slik gjør du; 

Sett ovnen på 200 grader. 

Finn frem alt du trenger,
ta ut egg, smør, creme fraice minst et par timer før bakingen, Baileysen også om du har den i kjøleskapet! Samt melk, minst en halvtime før. Dette fordi det MÅ være romstempererert, ellers skiller det seg!


Lag en kopp sterk kaffe (jeg laget en espresso i kaffemaskinen og blandet i et par teskjeer pulverkaffe i det.) 
Smelt smøret og sett både kaffen og smøret til side for avkjøling. Lag eggedosis av egg og sukker, pisk det stivt, tykt og luftig!


Bland i egen bolle; smør, melk og creme fraiche. Bland deretter i kaffen, Baileys og kanel, bland dette inn i eggedosisien, litt etter litt. 

Bland det tørre; Mel, bakepulver og vaniljesukkeri en bolle. Blandes godt for at bakepulveret fordeles. Sikt dette oppi røren og vend dette inn. (Ikke pisk ut luften!)


Fordel i muffinsformer. De sorte med hvite prikker på bildet er fra Åhlens, synes de var så søte med den litt spesielle kanten!
Jeg har brukt små former og fikk ca 20 stykker. Vil du ha vanlige former får du ca 12 og med amerikanske muffinsformer ca 6 stk.Stek muffinsene på 200 grader i 12-15 min, sjekk med en tannpirker om det er røre på den om du er usikker. Muffins er aldri godt overstekt, da blir de bare tørre. Er du usikker så se etter når toppen begynner å sprekke opp, da er de ferdige, ta de da ut med en gang.Cream Cheese Frosting:
100 g smør
200 g kremost
300 g melis


Til disse muffinsene er en topping med kremost i veldig god og jeg brukte den samme som til Caffe Latte cupcakesene.


Pisk sammen romtemperert smør og kremost. Tilsett melis litt og litt og pisk til du får en luftig krem. Sprøyt kremen på toppen av muffinsene. Hvis den er litt "bløt" pisk inn mer melis og eventuelt legg den litt i kjøleskapet før du sprøyter på, et kvarter burde være nok og gjøre den litt stivere og lettere å jobbe med! 
Bilder:
Jeg liker å ta bilder av det jeg lager og gjøre noe morsomt ut av det. Men er jo ikke alltid jeg rekker å ta kule eller bra bilder, hvis jeg i det hele tatt får tid. for er jo ikke alltid jeg rekker å ta bilder heller!! 
Håper dere som følger bloggen min får inspirasjon til å bake og lyst til å smake. Jeg hadde blitt veldig glad for kommentarer som jeg kan varme meg på i sene høstkvelder!! 

4 kommentarer:

 1. å herregud, dette hørtes digg ut. Denne skal jeg prøve meg på veldig snart!!
  Er den veldig søt forresten?? jeg liker det ikke når det blir altfor "klissete"..
  Så flink du er å ordner med egen oppskrift å greier.

  SvarSlett
 2. Den så GOD ut!! Spørs om ikke jeg ryker på en sånn en i helga ;)

  SvarSlett
 3. Høres helt fantastisk ut. Takk til Villa Perlesukker som guidet meg hit. Disse skal prøves. god helg til deg og dine.

  SvarSlett
 4. John Espen Jacobsen1. desember 2013 kl. 23:53

  Denne høres veldig god ut, men smaker faktisk enda bedre. Selv med mine begrensede evner så klarte jeg å følge oppskriften her, og jeg høstet mange godord hos de som var så heldige å få smake. Denne er helt klart noe jeg skal lage ved andre anledninger. :)

  SvarSlett