torsdag 16. august 2012

Mørk og saftig sjokoladekake

På tide å blogge litt om de kakene jeg har laget den siste måneden:)

Denne kaken er fra boken "Love, Manuela" og oppskriften finner du også på bloggen hennes her.

Ingredienser:
118 g kokende varmt vann
30 g mørk sjokolade
1 ts. vanilje extract
200 g sukker
100 g mel
65 g kakao
1,  1/4 ts. bakepulver
3/4 ts. natron
1/4 ts. salt
1 stort egg
55 g olje (solsikkeolje er best)
120 g fløte

Kopp opp vann, og legg den mørke sjokoladen i en bolle. Hell over vannet og la sjokoladen smelte. La det stå mens du ordner resten:

Bland sukker, mel, kakao, bakepulver, natron og salt i en annen bolle.
Ta eggene i kjøkkenmaskinbollen og miks de luftige. (ca 5 min.)
Tilsett ojen i en tynn stråle, og tilsett så fløten , deretter sjokolade"vannet". Mikses videre i et par minutter.

Sikt den tørre blandingen gjerne 2 ganger og tilsett dette i miksebollen med det flytende, pass på at det er godt blandet.
Bruk slikkepotten langs kantene underveis og pass på på slutten at det ikke ligger mel i bunn av miksebollen. (Har du justert vispebladene på maskina du? Tips se her:) Et anet tips er å bruke bakepapir i bunnen og rundt kantene på kakeformen. Da er det lett å få kaken ut av formen etterpå.

Stek kaken i ovnen på 175C i cirka 55 minutter.
Legg kaken på rist etter steking og la den avkjøle.


Jeg har (nok) vært litt i ammetåka, så har faktisk ikke bilde av hele kaken hverken med eller uten sjokoladekrem på, men jeg har hvertfall et lite utsnitt. Kaken lagde jeg da mormor kom på ferie hit til oss.

Jeg har sjokoladekrem og revet mørk sjokolade på i tilegg til denne lille pynten på kaken.




Denne kaken var utrolig saftig, mørk og deilig - anbefales!!



1 kommentar: