onsdag 20. mars 2013

Tiramisu muffins

Ti-ra-mi-su...



smak på ordet
og kjenn for deg smaken..
Mmmm... 


disse har jeg hatt så lyst til å prøve lenge,
hva passer vel bedre enn i en bursdag? 

Så da fant jeg frem disse flotte muffinsformene mine og bakte i vei
- hva er koseligere enn å stå å bake på bursdagen sin 
og vite at man virkelig skal kose seg litt ekstra senere på kvelden?!! 

Mange Tiramisumuffins som venter på å bli spist;)

 Ingredienser; 

80 g smør (usaltet) 
280 g bruntsukker (se tips
240 g hvetemel
1/4 ts salt
1 ss bakepulver
2 egg (L/XL)
2,4 dl helmelk
1/2 ts vaniljeessens *

*alternativt; 
1 ts vaniljesukker/ 1/2 vaniljestang/ 1/2 ts knust vanilje
(se tips 2)


Fremgansmåte:

Sett ovnen på 190 grader.
sett muffinsformer i et muffinsbrett,
i 2 om du har. 

Miks sammen smør, sukker, mel, salt og bakepulver 
på lavhastighet til det blir "sandete" 

Bland sammen det fuktige i en mugge for hånd;
egg, melk og vaniljeessens 
(bruker du "tørr vanilje tilsett dette i den tørre blandingen)

Tilsett 3/4 og kjør sammen.
Pass på å skrape fra rester langs kanten og på vispen underveis. 
Tilsett så resten av melkeblandingen til røren er jevn og glatt. 

Fordel i 12 former 
og stekes på 190 grader i 18-20 minutter. 
De skal heve og få en "svampaktig" konsistens. 
La de hvile litt og avkjøl videre på rist. 

Mens de hviler lag sirup og krem.


Tips 1; 
Bruk brunt sukker, eller hvertfall 
halvparten brunt sukker og halvparten hvitt sukker,
det beste er det bløte sukkeret 
(har ikke navnet på det nå, men det som er vått og ikke tørt?!!)
de blir utrolig mye mer saftige med brunt sukker og i denne passer det ekstra godt!

Tips 2; 
unngå VANILIN!
Prøv å bruk ekte vanilje, litt dyrere men mye bedre smak.
Så les på pakningen med vaniljesukker og vaniljeessens.
Jeg har vaniljeessens jeg har laget selv eller kjøpt der de har "ekte" vaniljeessens.
Det vaniljesukkeret og vaniljesukkeret "alle" matbutikker har inneholder vanilin,
og det er kunstig fremstillt av cellulose (treverk!) 


Tiramisumuffinsene på muffinsstativ
Sirup: 

2,5 dl sterk kaffe
0,75 dl Kahlua
3 ss sukker

Ha kaffe og Kahlua i en kjele og rør inn sukkeret. 
La det koke opp og reduser det til ca halvparten. 
Ta så av varmen og la det avkjøle seg.


Toppingen; 

400 g mascarponeost
0,5 dl Kahlua
3 dl kremfløte
30 g melis

Visp sammen mascarpone og Kahlua til en glatt glatt konstistens. 
Visp kremfløte og melis sammen til en luftig krem. 
Vend den piskede kremen inn i mascarponeblandingen,

pass på at det blir jevnt fordelt! 




Når muffinsene er avkjølt
og sirupen og kremen er ferdig,
 så gjør du følgende: 

(slik gjorde hvertfall jeg det;) 

Skjær med skarp og jevn kniv en sirkel midt på muffinsen
jeg lot 1/2 cm være igjen ut til kanten. 
Obs: ikke skjær gjennom muffinsen 
men ca 2/3 nedi. 

Løft opp den lille sirkelen med en skje! 

Ta en ts sirup nedi muffinsen,
ta 1/2 ts krem oppå det 
og dypp den løse "muffinsrundingen" oppi sirupen 
før du legger den på plass i hullet igjen. 

Så tok jeg på det som var igjen av kremen
ved å bruke en sprøytepose med rund tipp. 
Og drysset kakao over.

Fikk ikke helt til et jevnt dryss av kakaoen 
siden jeg ikke hadde en bra sil, men øvelse gjør jo mester 
- så neste gang skal jeg prøve en annen teknikk en enn 
te-sil!


Lykke til og 
Happy Baking:D


 Frk muffin på instagram: 
frkmuffinv


 Ha en flott dag alle sammen; 


Psst; give away, se her:)

Klem fra Frk Muffin

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar