Nå passer det med noe som er lett å lage og godt og praktisk å ha med i sekken på skitur i vinterferien. Eller server disse helt ferske og varme, til lunsj kanskje, valget er ditt - men disse er uansett perfekte å lage i vinterferien.
Dette trenger du;
200 g hvetemel
300 g fin sammalt hvete (bytt ut 150g med 150 g grov sammalt hvete om du vil ha de grovere)
1 ts sukker
1 ts salt
60 g smør
3 dl lettmelk
1 pk gjær
ca. 200 g revet ost, f.eks mozzarella
ca. 200 g smårettskinke
sammenvispet egg til pensling
2 - 3 ss sesamfrø (omn du har..)
-av dette får du 16 horn
Oppskriften har jeg lånt fra Brød & korn, med egne endringer - link her
- Slik lager du de:
1. Smelt smøret, ha i melken og varm blandingen til den er ca 37 °C. Rør ut gjæren i melkeblandingen.
2. Bland mel, sukker og salt i en bolle. Hell melkeblandingen i melblandingen og elt deigen til den er smidig. Dryss inn mer mel til deigen er glatt og ikke kleber, og slipper bakebollen.
3. Dekk bakebollen med plast, og la deigen heve på et lunt sted i ca. 30 minutter.
4. Del deigen i to og kjevle hver del til tykke, runde leiver, ca 30 cm i diameter. Del hver leiv i 8 spisser.
- 5. Fordel skinke og revet ost på spissene. Rull hver del sammen fra ytterkant inn mot midten.
- 6. Form horn og legg dem på stekeplate med bakepapir. Dekk hornene med klede, og etterhev dem på et lunt sted i ca 20 minutter.
- 7. Pensle med melk (eller sammenvispet egg), og dryss eventuelt sesamfrø over.
Stek hornene midt i ovnen på 220 °C i ca 10 - 15 minutter. Avkjøl på rist.
- Ønsker ALLE en herlig og sporty vinterferie!!
- Klem Frk Muffin
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar