onsdag 22. februar 2012

Min lette sjokoladesmørkrem

Jeg er ikke så glad i smørkrem egentlig, synes det i det hele tatt blir litt MYE og veldig søtt!
Men denne synes jeg passer på sjokoladekaker med SP, MMF eller marsipan;

200 g margarin
5-700 g melis (!)
3 ss kakao (gjerne 70%, den er bitrere og jevner ut smør og melis smaken )
3 ss vaniljesukker
om du vil ha i kaffe, 4-6 ss.. men passer ikke i barnekaker da (og da trengs nok mer melis også)

Bruk TEMPERERT smør og pisk inn melis, blandet med det andre tørre..
ta litt etter litt melis ellers har du plutselig melis overalt
(om du ikke har "lokk" på kjøkkenmaskina da!!)
Pisk det godt og lenge, det blir luftigere og lettere jo mer du pisker!

Tilsett tilslutt kaffen, eller annen smakstilsettning om du vil. F.eks Kahlua eller Baileys kan jo bli godt - på en voksenkake! Tilsett mer melis om nødvendig


Passer som sagt utmerket å kle sjokoladekaka med når du skal ha MMF, SP eller marsipan på.
Bruk spatel, da har du mer kontroll:)


Klem Frk Muffin

1 kommentar:

  1. Takk for tips.Mye smørkrem som kan bli litt mye ja:)

    SvarSlett