søndag 12. februar 2012

Kle på kaka!

Å kle en kake trenger nok litt øvelse,
hvertfall har jeg endelig begynt å få teken på det nå..

Her skal jeg kort si hvordan jeg kler en kake...

Dekk kaken godt med underlag, som er f.eks smørkrem. Eller som krem under marsipan på en marsipankake. 

Bruk en SPATEL, da er det mye lettere å få den jevn! Prøv deg frem så finner du en teknikk som du liker! 

Kjevle ut marsipan, sukkerpasta eller lignende på melis, maizenna, mel el. Jeg liker å ha den rundt 3 mm tykk. 

Psst: pass bare på at lokket ikke er for tynt, da kan det Fort bli ødelagt når du løfter det over! 

Skal den dekke hele kaken, så sørg for å ha minst stor nok til kakens omkrets, kakens høyde ganger to,
samt litt ekstra og løft over. Har du en rullepinne liker mange å bruke dette. 

Bruk gjerne en smoother til å jevne ut lokket - men vet du, bruk hendene så går det også ganske bra! jevn utover fra midten og ut mot kantene og press forsiktig ned så det fester seg. løft litt på "skjørtet" og klem den til rundt kaka. 

Prøv deg frem en gang du har god tid og prøv i vei. Prøvekake er fint for da slipper at den MÅ bli perfekt;) 


Lykke til! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar