mandag 14. februar 2011

En symfoni av en konfektkake

Saftig kontektkake
(litt egenkomponert siden jeg egentlig skulle bake en annen kake men manglet noe og hadde noe annet.. Basert på Devil food cake vs. konfektkake..)

200 g mykt smør
3 dl sukker
- blandes til en luftig krem,

blad så i ett og ett egg, totalt 4 egg.

Bland disse tørre ingrediensene:

1.ts vanilje pulver/sukker
1 dl kakao
5 dl mel
1 ts. bakepulver
1 ts. natron
1 ts.salt
- dette siktes i litt etter litt, og bland i litt og litt vann, totalt 2 dl.

Smelt 200 gram sjokolade og dette helles i røren.

Stor nok til langpanneform eller stor rund form på 175 grader i ca 45 minutter.

La kaken avkjøles.

Kaken er ok som den er, men jeg anbefaler å ha hvertfall 1 lag med saftig sjokolademousse
og kanskje et lag med bringebær-, kirsebær- eller ferskenpurè under sjokolademoussen. Da blir det en voksenkake.

Denne gangen hadde jeg et lag sjokolademousse og et lag vniljekrem for å få den frisk og barnslig siden dette var kake til en 1-årsdag, men siden det var mammaene som kom som skulle spise kaken og ikke de søte små så ble det denne kaken;)

Jeg kledte kaken med MMF, mer om dette i eet innlegg.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar