mandag 21. februar 2011

Vintage Vanilla Cupcakes

Da har jeg endelig fått prøvd ut en oppskrift på Passion 4 baking som jeg leeeeenge har hatt lyst til å prøve, men følte at jeg trenge en spesiell anledning (gjør jo egentig ikke det men har prøvd å spare litt på kaloriene på nyåret... *kremt*) og hva er en bedre anleding enn en bursdag?!?

så her er en barnslig utgave av
Vintage Vanilla Cupcakes fra Passion 4 baking:

• 226 g roms temperatur smør
• 450 g sukker
• 5 extra-store egg
• 3 30 g mel
• 4 ts. Bakepulver
• 1 ts.salt
• 3 dl kremfløte
• 3 ss vanilla extract

Miks smør og sukker til det blir en luftig og fin røre. Tilsett 5 egg, en egg om gangen. Miks videre. Bland mel, bakepulver og salt godt sammen i en skål. Tilsett det i røret og miks videre
Tilsett så kremfløte etterfulgt av vanilje ekstrakt. Når dette er ferdig laget legg røren i muffinsformene, 24 stk medium former til denne røren.

Stekes i oven på 160 grader i ca 25-30 minutter. Sjekk det med en å tannpirke om den kommer ut om er den ferdig.


Så vile jeg prøve ut en kuli frosting, MEN jeg fikk den ikke til da:s
Var tiden som ikke strakk til og siden jeg måtte ordne meg før gjestene kom så ble den ikke pisket lenge nok!!

Men jeg prøvde hvertfall da, også denne er hentet fra Passion 4 baking og Manuela som lager de lekreste cupcakes og kaker!!!!:

Angel Feather Icing:
2 eggehviter
170 g sukker
1 dl corn syrup (fant på MENY)
2 ss. vann
1/4 ts. kremortartari (apotek folkens!!)
.1.ts. vanilje extract
konditorifarge ( kan utelates)

Ta alle ingredienser med unntak av vanilje extract i en bolle. Bollen setter du over en kjele som du har fyllt med varmt vann som du koker opp.
Mens vannet koker så begynner du å mikse dette sammen med en håndmikser. Miks helt til du ser det blir luftig og fint .
Ta bollen bort fra kjelen og miks dette videre. Jo lengre du mikser, jo stivere blir den ..
Når den har blitt stiv tilsettes vanilje extract, eller en annen smak du ønsker å ha i kremen. Jeg selv tar vanilje extract.
Vil du ha den rosa , er det bare å helle i en dråpe med konditorifarge. Her bruker jeg fargen “Rose ” , fra Squire Kitchen som du finner hos Sharon fra kakeboksen.no. Bland det godt sammen så har du en vakker rosa farge..


Her mikset jeg ikke nok for å si det sånn! MEN jeg SKAL prøve den igjen og DA skal jeg vispe så den blir Perrrrrfekt! Skal ikke gi meg. Tror jeg da heller den oppi Kennyen min og så får han gjør jobben, han er bedre på sånnt enn meg;)

1 kommentar:

  1. Jeg lagde akkurat samme kombinasjon til navnefesten vår - og bare for å skryte ble icingen min perfekt :P
    Bare å prøve igjen ;)
    Muffinsoppskriften blir en favoritt her tror jeg - utrolig gode.

    SvarSlett