Du trenger:
50 g kakaopulver
150 g brunt sukker
3 ss hvetemel
1 krm. salt
1 ts vaniljeessens
1 ts appelsinkonsentrat
1 3/4 skummet melk
115 g mørk sjokolade
1 egg
3 eggehviter
1/4 ts eddik
75 g sukker
Bland kakao, mel, salt, brunt sukker, vaniljeessens, appelsinkonsentrat (jeg hadde kun app.juice så brukte det!) og melk i en kjele. Varm dette FORSIKTIG opp så sukkeret løser seg opp. Ta kjelen av varmen og bland inn den mørke sjokoladen, som du selvsagt
har hakket opp på forhånd.
Visp egget lett og bland det inn i sjokoladerøren ,
som nå ser ca slik ut:
Sett røren til avkjøing og sett ovnen på 175 grader.
Bland eggehvitene og eddiken (eller sitronsaft!)
og visp til det er nesten stivt.
Bland inn sukkeret i 3-4 omganger og pisk godt mellom hvert påfyll.
Slik blir røren da.
Bland så dette sammen med den avkjølte
sjokoladerøren, blandes bare
forsiktig med slikkepotten.
Legg røren i former, ca 12 stk normalstore muffins...
..slik og sett de inn i ovnen. jeg tror nok at de fint kunne stått på en litt lavere tempratur. Så det skal jeg prøve neste gang! (og da heller litt lenger i ovnen, muffins er små, så ikke bruk annet enn tannstikker når du skal sjekke om de er ferdige. Og står de for lenge blir de bare tørre)
Pynt: jeg brukte freia Melkesjokoladehjerter på de og vet du hva, de smeltet inn i muffinsene og gjennom (!!!) lokket og nedi og etterlot seg muffinsene slik: Ble veldig fint da, skulle nesten fyllt på med rosa hvitsjokoladekrem for å få DEN effekten da!!! (next time)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar