fredag 2. mars 2012

Vårlige honningmuffins

I dag ble jeg så inspirert av vårfølelsen jeg fikk mens jeg tok helgevasken og tenkte at dagens muffins måtte være vårlige og lette å lage. Da falt valget lett på lyse, saftige honningmuffins. Jeg halverte røren min, opprinnelig står i parentes. Du får ca 8 av min røre og natulig nok, ca 16 ellers.



Du trenger; 
112 g usaltet smør (225)
112g sukker (225)
112 g hvetemel (225)
1 ts bakepulver (1,5 ts)
2 egg (4 egg)
1 ts vaniljeessens (1,5 ts)
1 ss honning (2 ss)

Sett på ovnen til 175 grader. husk å bruke rom-temperert smør og egg for best resultat.

Bland alle ingrediensen i en bolle, og visp de gjerne med håndmikser til det er blandet, ikke overvisp. Røren skal være glatt og lys i fargen.

Fordel røren i 8 former, sett de helst i stekebrett.
Eller i små grillformer som jeg bruker når det blir mindre enn 12 stk. (Finnes bla på Rema 1000 blandt grillartikler(!!))

Stek de på 180 grader i 22-25 minutter. La de stå ca 5 minutter i formene før du avkjøler videre på rist.


Se så søtt det blir med ulike romantiske muffinsformer! 


Glasur: 
100 g myk kremost (200 g)
80 g * siktet melis (150 g *)
35 g honning (70g )

Visp kremosten og melisen sammen, til den er lett og kremete. Visp inn honningen til slutt, juster med mer melis utfra hvor fast du vil ha toppingen.
 *   - Skal du bruke sprøytepose med tipp, bruk opptil 150- 200 g (!) melis. Prøv deg frem!

Mitt tips er å alltid ha en pakke mer melis i skapet enn det du trenger,
noen ganger går det nemlig med MYE mer enn du hadde trodd;)



Vårlige honningmuffins
med honning og kremostglasur



Ønsker alle en herlig fredag og ser med glede at jeg har fått over ti flere medlemmer på min facebook-side i dag - utrolig morro for en ivrig muffinsbaker. Takk alle sammen!! Blir morro å lodde ut et muffinsstativ til en av dere:D

Klem fra
Frk Muffin

5 kommentarer:

  1. Skulle du en tur til byen sa du? Så veldig gode ut disse her :-)

    SvarSlett
  2. Så nyyyydelige cupcakes. Smart triks , takk for at du deler det med oss lesere.
    Og søte former, ser ut til å tåle stekinga bra.

    SvarSlett
  3. Disse var gode. Hvordan får du til blandingen i glasuren mellom de to fargene?

    SvarSlett
  4. Så bra de fallt i smak:) - se to innlegg lenger frem(trykk på"eldre innlegg" nede til høyre her) - skal legge inn link i dette innlegget når jeg er på pcen!!

    SvarSlett
  5. Jeg brukte denne oppskriften i dag, og muffinsene ble kjempegode. Tusen takk for at du delte :)

    http://synneopsis.blogspot.no/2015/07/honey-im-home.html

    SvarSlett