Og som nevnt i innlegget om rabarbramuffinsene så har min svigermor plukket rabarbra til meg, i tilegg fikk jeg med et par poser jordbær også og da var det klart; jeg skulle lage Jordbær og rabarbrasuppen igjen.
Nå har jeg modifisert den noe fra sist, slik ble oppskriften nå;
Dette trenger du;
1,1 kg rød rabarbra
500 gram jordbær
1,8 l vann (siden jeg har frosset ned rabarbraen og jorbærene blir det mye vann fra det også!)
4 dl vin (alkoholfrivin denne gangen!)
1 vaniljestang
450 gram sukker
2 skiver sitron
2 ss maizenna
Slik er oppskriften;
Jeg blandet alt i en stor kjele og kokte det opp under omrøring (viktig å røre - så sukkeret ikke legger seg i bunn men smelter jevnt i suppen). La det koke i ca 5 minutter.
Så lot jeg suppen avkjøles før jeg silte suppen gjennom dørslag, for å få den fin (blir enda finere gjennom silklede, men det har jeg ikke!).
Bildeserie;
Suppen; alt blandet, før koking:
Suppen: underveis:
Suppen etter 5 minutters koking:
suppen; ferdig silt;
suppen; i flasker
og i litermål som ev avkjølt i kjøleskap og er klart til servering;
Jeg helte suppen over på flasker
-det ser lekkert ut ikke sant;)
-det ser lekkert ut ikke sant;)
Dagens tilbehør ble et etasjefat
med minimuffins med ostekrem, jorbær og vannmelon.
med minimuffins med ostekrem, jorbær og vannmelon.
Serverte med et par jorbærbiter og vannmelonbiter i suppen;
Psst; venter fortsatt;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar