søndag 15. juli 2012

Sukkerpasta (ny)

Nå har jeg laget sukkerpasta mange mange ganger og etterhvert fått den ganske så perfekt!
(Tidligere innlegg med oppskrift finner du her)

Så med et par justeringer og egen fremgangsmåte skriver jeg nå et nytt innlegg med dette slik at også DU kan få en helt perfekt sukkerpasta!

Sukkerpastaen blir best om den får sette seg i 2-3 dager,men har du ikke så god tid sett den et par timer i kjøleskap og la den temperere seg igjen, hvertfall over natten!

Du trenger:
Dette trenger du:
4ss Vann
1 ss Gelatinpulver
1 boks Glukose 
30 g flott matfett
850 g melis
1 ts vaniljeessens (jeg bruker kun hjemmelaget basert på ekte vanilje og ikke den fra butikken basert på vanilin; "treflis") 

Samt 
- meierismør
- glassbolle 
-kjøkkenmaskin

Ta vann og gelatin i glasbollen og bland dette.La det svelle i 5 minutter.
Mens det sveller finn frem alt og smør inn kjøkkenmaskin, redskaper med et tynt lag smør
(jeg synes faktisk det blir bedre enn med crisko, bakefett!) 

Varm opp gelatinblandingen over vannbad (La vannet koke opp og juster varmen til 2-3, se ann din ovn! Ikke for nye vann at det kommer i kontakt med glassbolle,men ikke for lite for det skal ikke koke tørt!) 

Hell så gelatinen i blandingen sammen med vaniljeessensen og bland det godt til det blir en jevn røre. 

Mens dette skjer og du stadig rører, sikt så melis i bakebollen din, ca 600 g minst! Sikt resten i en annen bolle og tilsett dette senere.

Når gelatinblandingen er blank og jevn hell denne oppi bakebollen og sett på svak omrøring, brukhelst metall-spatel (K-visp om du har Kenwoodmaskin)! Og så fort røren tykner tilog trenger mer melis tilsett dette litt og litt, pass på at røren ikke blir for klissete og fester seg overalt,men heller ikke for tørr for da er det ikke så mye du får gjort! Så tilsett derfor som sagt litt og litt!

Ta den ut av bakebollen og elt eventuelt inn mer melis om den er veldig klissete.Det er faktisk bedre at den er litt klissete enn knusk tørr, da bare sprekker den og er nærmest ødelagt!
husk å smør deg på hendene med meierismør underveis og gjerne på kjøkkenbenken også! Se på det som et tynt lag håndkrem;) Da blir det mye lettere å jobbe med

Jeg vil si at øvelse gjør mester og at det er greit å øve seg litt før det virkelig gjelder slik at du slipper siste liten arbeid som gjør deg stresset - ha god tid og ha det gøy, to viktige ingredienser i bakingen;)


Denne oppbevares i romtemperatur i 2 ulike omslag med cellofan og tilslutt i en pose du har klemt ut luften fra!


Lykke til! - er det noe så spør i vei:)
klem fra Frk Muffin aka V

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar