mandag 27. februar 2012

Bringebærmousse


Denne er ypperlig å ha inni kaker, sist hadde jeg den inni bursdagskaken til sønnen min. 

(Jeg hadde desverre ikke bedre bilder av selve bringebærmoussen..)



Bringebærmousse: 
400 g frosne bringebær, du kan selvsagt bruke ferske også (400 g, er ca 5 dl)
3 ss vann
4 ss sukker
4 ts gelatinpulver
0,5 dl kokende vann
3 dl kremfløte
3 ss sukker

Bland bringebær, vann og sukker til en jevn masse. Trykk detgjerne gjennom en sil, for å få bort alle de små steinene.
Legg gelatin i kaldt vann i 5 minutter. Løses deretter opp i kokende vann.
Varm opp bringebærmassen fort i kjele, og bland inn gelatinen. Dette for at gelatinpulveret ikke skal klumpe seg. Avkjøles.
Pisk kremfløten med sukker. Bland bringebærmassen med med kremfløten i kjøkkenmaskinen.
Fylles i kake med en gang før den stivner, mitt tips er å legge plastfolie i kakeformen du brukte til å lage kaken, legg i kakebunnen og hell i bringebærmoussen og legg på lokket til kaken, kle igjen plastfolien og legg kaken i fryseren om du trenger at de stivner fort, eller legg den i kjøleskapet.



1 kommentar:

  1. Denne har jeg også brukt mye, men jeg lar den stå i kjøleskapet til den er krem-tykk før jeg fyller kaken. Funker fint det også :)

    Anne Lise

    SvarSlett