Så slik gikk det til:
Jeg blandet mel, bakepulver og salt, siden jeg ikke hadde maismel blandet jeg ca 50/50 fin og grov sammalt hvete. Egentlig skulle jeg ha karamellisert løk og brukt det i men jeg liker ikke løk OG ammer, så ville prøve ut med tomat og fetaost istedet, så fant frem dette også. SÅ vispet jeg sammen egg, smør og melk sammen. blandet dette og innså at HJELP må ha i mer væske og helte på mer kulturmelk, ekstra pakepulver og faktisk et par spisesjeer olje fra fetaosten. Så ble røren glatt og bløt igjen. Så la jeg en del av røren i en smurt muffinspanne, så la på en klatt fetaost og en båt cherrytomat, litt mer røre og enda litt mer fetaost og cherrytomat og litt deig på toppen. Så drysset jeg over krydder og satte i ovnen og ventet i 20 min.
Fullstendig oppskrift:
- 450 g hvetemel
- 200 g fin sammalt hvete
- 150 g grov sammalt hvete
- 2 ss bakeplver
- 1 krm salt (altså bare litt salt)
- 2 egg (vispes lett før de blandes i det andre!)
- 190 g Usaltet smør
- 8-9 dl kulturmelk (skummet kultur går veldig bra!)
- krydder; provence med hvitløk (en god dæsj i røren og oppå før den skal i ovnen)
JEG synes de ble gode og spiste de med gulost til kvelds, etter at jeg først hadde spist de ved siden av grillmat og salat. Fikk ca 20 medium size muffins (ca 12 store)
Disse er herved på MÅ prøve lista :-)
SvarSlett