onsdag 21. juli 2010

En klassiker; Sitronmuffins

Disse deilige muffinsene blir elsket av alle - så enten skal du lage muffins til en barnebursdag, som dessert eller til en piknik så er dette en sikker vinner! Det er rett og slett pynten som avgjør om "prikken over i'en".Det du sikkert ikke visste var at (nå røper jeg jo en hemmelighet..) det faktisk ikke ER sitron i sitronmuffinsen, men vanilje! Du kan bruke vaniljeessens, men ekte vanilje fra vaniljestang er desiderst best! Det er siton i glasuren (smørkremen) til disse muffinsene.

Jeg har laget disse til en barnebursdag hvor jeg fikk den herlige tilbakemeldingen fa Josefine (9 år); dette er de beste muffinsene jeg vet om. Tusen takk frøken Josefine, veldig glad for at du likte de! Jeg pyntet de med smørkrem og dinosaurpynt og håper (og tror) at også bursdagsbarnet; ettåringen theodor var fornøyd, mammaen hans var hvertfal det;) (Link til bilde)

Sitronmuffins:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvetemel
2 1/2 ts bakepulver
4 egg
1 ts vaniljeessens

Det er så enkelt som det kan få blitt: bland alt i en stor bolle ogvisp til røren er jevn og glatt!
Fordel røren i 18 små former i muffinspanne og stek depå 175 grader i ca 20 minutter. La de stå og avkjøle seg litt i muffinspannen og deretter videre på rist.

Glasur:
115 g usaltet smør
225 g melis
1 ts vaniljeessens
1 ss finrevet sitronskall (helt ærlig bruker jeg 1/2 ss sitronsaft jeg da!)

Blandes også sammen med visp til røren er jevn og glatt.

Dekorer, varier - og sist men ikke minst SERVER

Jeg har på muffinsene mine sitronkrem, og så en hemmelighet til; Glem melisglasuren(!!!), smelt heller hvit sjokolde og gjestene vil få seg en fantastisk smaksoverraskelse når de tror det er den "gode gamle" melisen og istedet er deilig sjokolade! Farg sjokoladen, eller ha på pynt, støssel eller lys! KOS DEG!! For når det gjelder pynt på muffins; bruk kreativiteten: ALT er lov:D

3 kommentarer:

 1. Blir jo ikke noe særlig fristet heller da.... Godt at jeg ikke alltid har ingrediensene i skapet. :-)

  Bikini-sesongen 2011 får tøff konkurranse skjønner jeg :-)

  SvarSlett
 2. Så fine bilder! Skummelt med disse kakebloggene altså, man får jo så lyst til å bake!!! ;)

  SvarSlett
 3. Takk for tips :D Skal prøve denne!

  SvarSlett