mandag 23. august 2010

Skolestart = skoleboller

ikke det at vi har noen skolebarn i huset, men min kjæeste jobber jo på en HØYskole så da bakte jeg skoleboller. (eller skolebrød, som noen også sier)

Jeg testet ut en god gammal oppskirift som går slik:

1/5 kg hvetemel
1 1/2 pk tørrgjær
75 gr sukker
bittelitt kardemomme
bittebittelitt salt
100 gr smør/margarin
2,5 dl melk


Ha mel, gjær, sukker, kardemomme og salt i en stor bolle (event kjøkkenmaskin om DU er så heldig å ha det) og bland dette litt. Smelt smøret og hell i melk og la det bli ca 37-40 grader.. Bland dette til en litt "løs" deig. og elt dette 7 min i kjøkken maskin, eller ca 15 min for hånd (som jeg må..) Ladeigen heve i ca 1 time.

Hell ut digen på et bakebord med litt mel. Rull ut boller og trykk de flate. La de heve til dobbel størrelse. Trykk ut et hull i midten og legg i vaniljekrem - stelk bollene midt i ovnen på 225 grader ca 12 minutter. (testet ut å ta vaniljekrem på mens de hevet siste gangen.. funka fin-fint det å;)


Note to self: jeg ønsker meg en kjøkkenmaskin. Gjerne en Kenwood Major i stål...

3 kommentarer:

 1. Mmmmm.....dette så namnam ut :)
  Kenwood Major er SUPERDUPER!!! Min er riktignok 'bare'i hvitt metall med plastboller, men GUD SÅ PRAKTISK den er! :)

  Hadd jeg kjøpt en i dag hadde jeg tatt en med 1 platbolle og 1 stålbolle :)

  Husk, det er snart jul.....kanskje det ligger en under treet i år?

  SvarSlett
 2. undres om jeg klarer å vente sååå lenge da.. Vil jo bake TIL jul ogsåsiden jeg likevel er hjemme og har tid inimellom bleieskifta:p

  SvarSlett
 3. Jeg har den hvite, både med plastbolle og stålbolle! Den er genial! Så jeg syns du burde få deg sånn! Og det burde du få i sånn "Jeg syns du er flink å være hjemme med barnet mens jeg jobber" - gave fra din kjære ;)

  SvarSlett