torsdag 7. oktober 2010

5 om dagen - 5 biter GULROTkake altså!

Da ble det igjen en deilig kakelukt i heimen! Måtte komme meg over en skikkelig nedtur etter tannlegebesøk. En rotfylling som koster rundt 5000 - ble i dag dobbelt så dyr etter å ha vært hos en spesialist:( Der røyk det prosjektet om å få en Kenwood Master i huset innen jul.
MEN; livet er mer enn bare en kenwood, så da satte jeg i gang med dobbel gulrotkake med min gode gamle Elektrolx Cord Fix - den gjør jobben sin den!! Så da bakte jeg meg glad igjen:D

For å være litt effektiv så bakte jeg en "tre i to" - kake.. Siden jeg skal (vil) ha med kake på 3 forskjellige besøk. Så da ble det en liten rundform med til svigers, en langpanne blir delt i 2 når jeg skal til en venninne en dag og en kompis en annen dag.

Litt usikker på om jeg kan røpe oppskriften.. så tenker på det over helgen:p (så får dere følge med da.. om den blir public, eller ikke! ;) )

"Gulrotkaka"
Det er en kake jeg og min gode gamle bestevenninne C har bakt i mange mange år! Og jeg tør påså at den er blitt en "slager", hvertfall har mine venner fått denne servert mang en gang. Og det er jo ekstra stas siden folk har spurt " Kan du bake og ta med DEN KAKA DI"

Først lager jeg eggedosis, så blander jeg i litt og litt olje. Så sikter jeg i det tørre (mel, natron, vaniljesukker, bakepulver, kanel) og tilslutt rører jeg inn revet gulrot - steker den på 180 grader i litt under en time - og mens den steker lukter det himmelsk, og jeg blander toppingen. Den består av melis, naturell kremost og smør slik at det blir en himelsk hvit klissete topping jeg heller over kaken:D

Jeg oppdaterer med bilde av de tre kakene pyntet etter helgen. Pynter ikke denne kaken før den skal transporteres pga toppingen!! (lært av erfaring!!)

1 kommentar: