torsdag 21. oktober 2010

Skattekistekake

Nå holder jeg på med en skattekistekake..


Bakte Devil Food Cake (oppskrift og link til Passion for baking finner du her)
bakte TRE (!!!) stykker i langpanne, for kaken skal bli STOR og spennende! Vi skal på Piratfest, siden pappa blir 50 år og da må jeg jo ha med en kake som passer temaet. Kan ikke røpe alt, men kan nevne stikkord som: 2 ulike fyll, masse sjokolade, gullpenger, godterismykker, og enda mer sjokolade.. og kanskje marshmallowfoundant (ikke helt bestemt meg enda..) og Kick!!

Jeg har ikke bakt så mye i det siste for jeg har sydd, sydd ogg sydd litt til.. Så har blitt så sliten i skuldrene at jeg ikke har orket å bake (er vel mer å tå å røre og elte jeg ikke orker!) MEN jeg fikk låne Kennyen til min kjære venninne Liss så henta han i går og i dag har vi bakt og bakt:) HURRA!!


Oppdatering:
Sjokoladekaken hadde fått 2 lag med fyll: ett med hjemmelaget vaniljekrem og en sjokolademousse med mørk sjokolade. Glasuren/kremen besto av smeltet sjokolade, melis, krem og smør.. På det som skulle være lokket hadde jeg smeltet sjokolade og smurte godt på undersiden av lokket siden det blir ganske hardt og holder bra selv om lokket skulle stå på skrå bak kaken, lot den stivne før jeg delte den i 2, hadde på fyll (v.krem) og pyntet ferdig.

Jeg hadde laget lakris"render" som skulle få frem kiste-look'en. Hadde kokkos, brunt og hvitt sukker i pose og hadde litt gul farge oppi = "gullstøv(?!), samt hadde kjøpt gullpenger og godterismykker (skulle kjøpt dobbelt så MYE!) og pynta kaka, selvfølgelig var den ferdig rett før vi dro!

Men ferdg ble den og den tålte turen; Taaaa-daaaa (og ja, kakebaking er GØY!!)

Min kjære søster J - eller Pirat J for anledningen er med som kakemodell:)
Ajjjj ajjjj ajjj - arrrrrrrrr!

2 kommentarer:

  1. Hei du;
    Først nå jeg oppdager deg. FLotte og farlig fristende kaker! Håper det er ok at jeg linker til deg? Hege

    SvarSlett
  2. Bare å linke:) Morro å bli linka til;)
    God bakings!!

    SvarSlett