torsdag 3. november 2011

Oooops..

Fant en FEIL i sukkerpasta oppskriften min:o
Enten har jeg Glemt å legge til Gelatinpulver, eller så har det Fallt ut!

Så derfor kommer oppskriften enda en gang;
(det forrige innlegget er også rettet så det blir riktig uansett!)

Oppskriften ER slik:
4ss Vann
1 ss Gelatinpulver
(eller 4 plater gelatin. OBS de smeltes litt annerledes enn g.pulver) 
1 boks Glukose (du kan også bruke 1,25 dlLys Sirup)
30gr Flott Matfett
8-900gr Melis
1ts Vanilje Ekstrakt

Ta vann og gelatinpulver i en skål over vannbad. La gelatinpulveret smelte helt og røren blir jevn og klar.
Tilsett så Flott matfett og la dette også blande seg helt ut til en jevn blanding.
Tilsett Vaniljeessens og bland godt. Så tilsett tilslutt glukosen - Blandes godt, fortsatt over vannbad.

Ta 500 gram melis og sikt dette i mikserbollen, hell blandingen over i mikserbollen og visp dette sammen. Sikt opp ca 300 gram melis i en bolle, tilsett mer melis litt etter litt. Dette for at det kan variere litt på hvor mye melis som behøves. La ikke blandingen bli For Tung. Hvis den er litt klissete så gjør det ingenting, for da knar du bare i litt mer melis NÅR du skal bruke sukkerpastaen.

Jeg elter den siste delen sammen for hånd siden det er en for seig og tung masse for maskina, dessuten hjelper det med varme hender for å forme massen:)

Pakk det inn i plastfolie og så i en pose og la det stå og sette seg litt. skal du bruke det samme dag sett det i kjøleskap en times tid og deretter i romstempratur (et mørkt sted).


Det synes kanskje ikke så godt på bildet men når jeg likevel var i gang så farget jeg 1/2 hudfarget (ivory, pasta farge fra Wilton) og 1/3 rosa, 2 ulike styrker og lot 1/3 forbli hvit. Det er nemlig noen spennende prosjekter og oppdrag på gang:)
Dette blir selvsagt blogget om - så følg med:)

God baking folkens:) 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar