Vi har vel alle hatt rester etter risgrøt! I juletiden lager man jo såklart riskrem,
men mange spiser jo risgrøt ellers i året også(?!)
Men her er altså et godt forslag til å få brukt restene;
Risgrøtmuffins
Risgrøtmuffins,med en dæsj krem og kanel oppå kremen |
I går hadde jeg lyst på risgrøt til lunsj (!) og lagde meg det!
Og så var det selvfølgelig en god slump igjen når vi hadde spist
-hva kan jeg finne på med det tenkte jeg og spurte samboeren min om forslag.
"Riskake!" sa han, men jeg er ikke spesielt glad i det så da kom jeg på at det burde være en oppskrift med muffins med risgrøt i! Men jeg googlet og fant ingenting!
Så da fikk jeg bruke det jeg hadde, med utgangspunkt i 2 dl risgrøt,1 egg og 50 gram smør..
Samt måtte jo brukemel, sukker, bakepulver og vaniljefrø og så hadde jeg visst litt fløte også!
Så satte jeg i gang og prøvde meg frem..
Oppskriften er slik du ser under (jeg reduserte mengden bakepulver i oppskriften, 2 ts ble for mye!)
Og så var det selvfølgelig en god slump igjen når vi hadde spist
-hva kan jeg finne på med det tenkte jeg og spurte samboeren min om forslag.
"Riskake!" sa han, men jeg er ikke spesielt glad i det så da kom jeg på at det burde være en oppskrift med muffins med risgrøt i! Men jeg googlet og fant ingenting!
Så da fikk jeg bruke det jeg hadde, med utgangspunkt i 2 dl risgrøt,1 egg og 50 gram smør..
Samt måtte jo brukemel, sukker, bakepulver og vaniljefrø og så hadde jeg visst litt fløte også!
Så satte jeg i gang og prøvde meg frem..
Oppskriften er slik du ser under (jeg reduserte mengden bakepulver i oppskriften, 2 ts ble for mye!)
Oppskrift på Frk Muffins helt egne risgrøtmuffins, eller muffins med risgrøt om det klinger bedre i dineører;
Du trenger
1 egg
50g smør
75 gram sukker
ca 1 dl kremfløte (3/4-1 dl)
1 dl mel
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
Visp smør og sukker hvitt, bland i egget
Bland så i vaniljesukker og bakepulveret til en jevn røre.
Bland inn halvparten av kremfløten og alt melet til en jevn røre.
Ta Hell i kremfløte så røren blir tynn, men ikke sånn at den er rennende/flytende!
Bland tilslutt i risgrøt, ca 1 1/2 - 2 dl og bland forsiktig inn med slikkepott.
Hell på perlesukker og kanel
Fordel i former, dette blir ca 8-10 stk.
Stek på 180 grader i 20-25 minutter
Risgrøtmuffins servert på terrassen en sommerkveld <3 font="">3> |
De ble utrolig saftige og fyldige uten å være tunge!
Like gode dagen etter, ja faktisk sto de fortsatt godt i kjøleskapet 3 dager etter!
Håper du også får testet ut disse neste gang du har risgrøt og dermed risgrøtrester!
Lykke til, happy baking og fortsatt god sommer!
Klem fra Frk Muffin
å, de måå jeg prøve ut. Vi har masse grøt igjen hver lørdag, siden lørdag er grøtdag her hos oss:) Flinke, kreative deg:)!!
SvarSlettGod ide! Dette må jeg prøve :)
SvarSlett