Min egen vri,
jeg liker nemlig smuldredeig under og oppå!
- ikke bare oppå som mange har;)
jeg liker nemlig smuldredeig under og oppå!
- ikke bare oppå som mange har;)
Den ble ekstra syrlig med et par eplebiter i
og passet perfekt en sommerkveld med litt kaffe
og selvfølgelig ekte vaniljeis til.
og passet perfekt en sommerkveld med litt kaffe
og selvfølgelig ekte vaniljeis til.
Følger du meg på instagram? såfall har du alleredesett dette bildet! |
Smuldredeigen:
2,25 dl hvetemel
3 dl havregryn (lettkokt type)
5ss sukker
130g kaldt smør
1 ts kanel
Fyllet:
10-12 dl eple og rabarbra
2 ss vann (ev rabarbrasuppe)
1 ss potetmel
Bland alle ingrediensene til smuldredeigen i kjøkkenmaskinen og bland det sammen til det er smuldre-biter.
Del opp rabarbra og epler i tynne skiver/terninger og bland med vann og potetmel i en bolle.
Ta 2/3 av deigen og trykk til en tynn bunn i en liten paiform/kakeform.
Legg rabarbra og epleblandingen oppå og smuldre det resterende av smuldredeigen oppå.
Stek det på 200 gr i 15-20 minuttermidt i ovnen, til deigen er gyllen og det bobler litt fruktsaft opp langs kanten.
Jeg brukte en liten kakeform denne gangen;
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar