torsdag 16. februar 2012

Annas sjokoladekake

 - en høy og mørk godbit:)



Jeg laget denne utfra oppskriften til Vegasgirls Sweet Creations,
skjema for størrelse finner du der. 

Oppskriften jeg brukte er slik: 

Smør:  325 g 
Sukker: 570 g 
Egg: 5 
Hvetemel: 475 g 
Vaniljesukker:  4 ts    
Bakepulver:  1,5 ts 
Natron: 2,25 ts
Bakekakao: 110 g
Kulturmelk: 500ml 

- baketid 90 min (ca!) på 175 grader midt i ovnen. 


1. Visp smør og sukker hvitt, det tar litt tid så vær tålmodig. Den skal bli nesten kremete og luftig.
2. Ha i ett ett og visp det inn
3. Gjenta til alle eggene er godt blandet, men uten å overvispe (ett og ett egg om gangen altså!) 
4. ha kulturmelken klar (romtemperert) 
5. Bland alt det tørre godt sammen.
6. Bland inn kulturmelk og det tørre inn sammen, men i 3 omganger. Ikke overvisp her heller) 
7. Fest gjerne bakepapir i formen, og smør godt.
8. Hell i røren og sett inn i forvarmet ovn. 
9. Kaken er ferdig (stort bilde)

La kaken avkjøle seg et par minutter før du tar den ut av formen. Og sett den på rist for ytterligere avkjøling. 

Denne kaken holder seg godt, pakk den GODT inn i plast og den tåler fint rundt 3 dager i kjøleskapet før du pynter den videre! Tips, se igjen siden til Vegasgirl! 

Et annet tips hun hadde og som jeg fulgte: siden denne kaken var til et barneselskap brukte jeg ikke bare bakekakao, men blandet inn litt sjokoladepulver (oboy f.eks).


Kos dere med denne!! 

Klem Frk Muffin

3 kommentarer:

  1. Fantastisk god kake, også så lett å jobbe med :-)
    Den er absolutt verdt den lange steketiden!

    SvarSlett
  2. Hei:) Må bare si at boka kom i går og SÅÅÅÅ KUL som den er!!! Og så fint som du hadde pakket den inn!! ÅÅåååhåhå! Tusen takk:D

    Kakedamen

    SvarSlett
  3. Denne kaken er fantastisk! Jeg har selv cøliaki og byttet bare ut hvetemel med semper mix mel. Brukte litt mindre mel. Fått MASSE skryt!!

    SvarSlett