Nå er det visst en litt for lag stund siden sist jeg blogget, men det betyr ikke at jeg IKKE har bakt. Jeg har f.eks bakt mormor muffins. Som jeg glemte å ta bilder av.. Så da kom jeg på en annen ting jeg også ikke hadde blogget om tidligere; nemlig BOLLER, en ny og annerledes oppskrift fra den jeg vanligvis bruker.
Nå er det høst og det er en ting som er så koselig å starte høsten med en av de første høstdagene; nemlig å bake boller og nyte de med noe varmt å drikke:)
Jeg følger med på venninnen min Cathy sin blogg My So Called Life. Hun hadde bakedag for et par måneder siden og jeg kunne ikke la være å spare linken til de bollene! Jeg har testa de en gang før; men GLEMTE som sagt å TA BILDER :o Så nå har jeg bakt igjen, sammen med lillegutt og kameraet på sidelinjen.
Jeg hadde ikke nok mel, trodde jeg hadde det men nei da.. så delte oppskriften i 2/3 siden jeg hadde 1 kg mel.
Slik er oppskriften til Cathy;
1 liter melk
300 gram smør
250 gram melis
100 gram fersk gjær
ca. 1,5 kilo hvetemel
0,5 ts kardemumme
og litt bakepulver
Kok opp melk, smør og melis for så å kjøle det ned til fingertemperatur. (tok litt lenger tid enn jeg trodde, så gullet våknet og måtte hjelpe til på resten;) Løs gjæren opp i væsken og bland i det tørre. Bak ut bollene etterhvert som du har delt ut et emne (synes jeg funket best, siden deigen ble litt annerledes enn min "vanlige" oppkrift). La de heve i 1 time på stekebrettet, før de stekes på 7-10 min på 250 grader. (Min ovn svir så lett så jeg tok 230 grader i ca 12 min jeg..)
Cathy; ja; dette ER verdens beste boller. Mmmm... Skulle nok knadd deigen lenger og fått de enda luftigere, men det rakk jeg ikke med en litt utålmodig medhjelper:)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar