Bunn;
125 g smør (135 g)
300 gram mel (
330)
4 ss kaldt vann (5 ss)
Jeg brukte målene i parentes, har av en merkelig grunn kommet frem at det blir best både for min deig og ikke minst min paiform som er litt stor.
La deigen hvile en timestid i kjøleskap.
Så liker jeg å smuldre den opp i paiformen,
før jeg trykker den utover. Stikk bunnen med gaffel og stek på nederste rille i 15 minutter.
Lag flytende røre av;
3 egg, 3 - 3 1/2 dl melk, 2 dl ost salt, pepper og annet krydder du liker
I paien kan du ha alt mulig, er supert å bruke om du har rester! Så får du brukt restene også;)
Denne gangen hadde jeg kylling, champinjonger, fetaost og spinat. Mmmmm...
Bilde 1: Paibunn
+
bilde 2: flytende røre, som helles over grønnsakene
+
bilde 3; grønnsaker og kjøtt
=
en deilig Pai som serveres med salat!
Jo, kom på at selv om jeg ikke har laget dessertpai,så har jeg smakt en fransk deilig dessert hos en venninne i helgen. Flan heter den og den var helt nydelig. Oppskrift finner du på Passion 4 baking. Min venninne M er nemlig fabelaktig til å lage mat, GOD mat. Hun som har gitt meg oppskriften på ostekaken jeg laget for en ukes tid siden også.
Enjoy folkens:)
Og husk at jeg blir VELDIG glad for kommentarer på bloggen min, for jeg ser i statistikken at jeg har lesere;)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar