onsdag 2. mai 2012

Festmuffins i 3 varianter

Trippel fest fortjener tre ulike muffins





Jeg hadde lyst å lage litt ulike muffins til en fest som var 2 busdagsfester og en inflyttningsfest i en.
Da brukte jeg én grunnoppskrift og delte røren i 3, hvorpå jeg varierte hver enkelt røre og det var faktisk veldig enkelt. Så dette er et godt tips om man vil ha litt ulike muffins med eller lage muffins til ulike anledninger uten å lage mange rører.

Jeg brukte grunnoppskriften(her) fra Manuela fra Passion for Baking sin bok "Love, Manuela".
Men her kan du i realiteten bruke enhver muffinsoppskrift.
Det viktige er å holde igjen på litt av væsken om det er vått det du vil tilsette, f. eks: ikke bruke all fløten i oppskriften, men erstatte dette med iskaffe, eller hva med din favoritt iskrem eler yoghurt?!


Oppskriften er slik; 
200 gram smør
3 dl sukker
4 egg
5 dl mel
1-2 ts. bakepulver
3  dl fløte
1 vaniljestang (eller 2 ts vaniljeessens, eventuelt 1-2 ts vaniljesukker)

Bland smør (som er romtemperert) sammen med sukker, blandes godt; gjerne i 5 minutter så røren blir hvit og myk. Bland i ett og ett egg, og pisk et par minutter mellom hver gang.
Bland så det tørre sammen i en bolle og sikt det først en gang og en gang til opp i bakebollen, sammen med fløte*

MEN hvis du vil endre litt på røren som jeg har gjort her, så hold igjen på fløten.
Bland såfall i bare 1 desiliter fløte.

Del så røren i 3, totalt veide røren (kun røren) 1200 g
og jeg fordelte 400 gram i hver sin mindre bolle.


Røre nr 1: vanilje muffins
Jeg tilsatte 1 dl fløte og litt vaniljeessens. Og rørte det sammen.

Røre nr 2: Oreo Muffins
Jeg tilsatte 1 dl fløte og blandet inn i røren.
Bland (ca) 8 oreokjeks som jeg hadde grovknust med litt mel og bland i røren.

Røre nr 3: Milde jordbærmuffins
Jeg tilsatte 1 boks Biola jordbæryoghurt (annen yoghurt går like bra) og blandet inn i røren.
(Tilsett også friske/frosne jordbær om du liker! Vend de i litt mel først så de ikke synker til bunnen av muffinsformen.)


Så brukte jeg en iskremskje og la rørene over i muffinsformer i muffinsbrett. (se tipset her)
De fikk ulike muffinsformer utfra smak og anledning.

Stekes på ca 200 grader i 15-20 minutter.
Avkjøles i muffinspannen i 4-5 minutter før de avkjøles videre på rist.
Dette for at muffinsene hverken skal synke sammen, samt at formene holder seg "på" muffinsene mye bedre.

Ostekremen; link her til min favoritt ostekrem

Et Bilderas av de ulike muffinsene; :


Inspirert av apple,
siden bursdagsgutten Eigil er noe over gjennomsnittet interessert i apple. 
Jeg døper disse muffinsene derfor iMuffins :


 iMuffins



Søte rosa muffins for en søt bursdagsjente som liker rosa
Flink student er hun også;)






Innflyttningsmuffins,
Oreo muffins med dørskilt med ulik inskripsjon, 





Jeg håper dere liker innlegget,
tre i ett, 
og jeg setter veldig pris på kommentarer
og delinger på fb;) 


Klem fra Frk Muffin

3 kommentarer:

  1. Så sinnsykt fine muffinser! Linnkey

    SvarSlett
  2. hei
    en ny fan av deg :-)
    kjempefin blogg,falt for og prøve oregocupcake,og lurer på hva krem du bruker?
    må bare bake dem i morra...mmmmmmmmmmm
    Følger med deg heretter ,superflinka!
    God helg
    <3 hilsen Kjersti Aarum
    Halden

    SvarSlett
  3. Denne så jeg ikke før nå, hadde fullt opp fredag pg lørdag desverre..

    Men jeg bruker ostekrem, altså smør, melis, vaniljeessens og philadelfiaost. Kan blogge Selve opppskriften. Har brukt fra Passion for baking sin flere ganger, men de siste har jeg brukt en "gammel" oppskrift, samme kremen jeg alltid bruker til gulrotkaken min:)

    SvarSlett